banner204

banner177

banner193

banner205

Bursa'da depreme dayanıklı olmayan okul yıkıldı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle tahliye edilen Osmangazi Lisesi yıkılıyor. Yıkılan okulun bulunduğu alan, Yenişehir’in yeni buluşma mekanı olmak için gün sayıyor.

GENEL 31.01.2020, 11:41
Bursa'da depreme dayanıklı olmayan okul yıkıldı

1948 yılında ortaokul olarak temeli atılan Osmangazi Lisesi, 2019 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı. Öğrenciler, Yenişehir’deki bir firma tarafından yaptırılan mesleki ve teknik lisesinde eğitim görmeye başlarken, depreme dayanıklı olmayan binanın da yıkımında sona gelindi. Osmangazi Lisesi, yaşanan hatıralarıyla tarihe gömülürken, okulun bulunduğu alana yapılacak yeni kent meydanı herkesi heyecanlandırdı.
Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle tahliye edilen Osmangazi Lisesi'nin artık kullanmadığı binasının belediyeye tahsis edilmesiyle başlanan süreci aktaran Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Osmangazi Lisesinde okuyan bütün herkesin orada hatıraları vardı. Ancak okul depreme dayanıklı değildi. Öğrenciler, belediyemizin teşebbüsüyle Yenişehirli bir firma tarafından ilçemize kazandırılan okulda eğitim görmeye başladı. Yenişehir Belediyesine devredilen toplam 14 bin metrekarelik alan üzerinde kent meydanı için ilk kazmayı vurduk. Osmangazi’nin isminin yaşayacağı 'Osmangazi Meydanı' yapacağız. Kâr maksatlı bir şey yapmayı düşünmüyoruz. Oraya gereken projeyi yaptık. Üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Altına bir otopark yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Okulun belediye tarafından yıkılmasına herkesin sevinmesi gerektiğinin altını çizen Davut Aydın, “İnanın okulun duvarlarından demir çıkmadı. Kepçe bir uca vurduğunda diğer uçtan duvarlar yıkılıyordu. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. 20-30 yıl sonra bu ilçede neden meydan yok diye üzülmeyeceğiz. Çünkü güzel bir meydan kazandırıyoruz. Şehirler meydanlarıyla güzel olacaktır. Bazı dedikodular dolaşıyor. AVM yapılacağı söyleniyor. Ama herkes görecek ki bu meydana herkes gelip dinlenme fırsatı bulacak” şeklide ifade etti.
Vatandaşları da tavsiye eden Aydın, “İlçemizde can güvenliğini tehdit eden metruk binaların yıkılması sürüyor. Vatandaşların metruk binalarını yıkmak için imkanı yoksa, biz ona da çözüm bulmak için buradayız. Geldiğimiz günden beri, can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalar ve enkazları ortadan kaldırılması için çalışma başlattık” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P