banner204

banner177

banner193

banner205

HAT ALMAYA GİDEN ADAM GÖRDÜKLERİ KARŞISINDA ŞOK OLDU !

Kayseri’de telefonuna hat almak için müracaat eden bir vatandaş hat satıcısının söyledikleri karşısında şoke oldu. Bahri Çağlar, üzerine kayıtlı 14 bin hattın olduğunu ve bundan dolayı kara listede olduğunu öğrendi.

GENEL 30.09.2022, 15:52
HAT ALMAYA GİDEN ADAM GÖRDÜKLERİ KARŞISINDA ŞOK OLDU !

Kayseri’de telefonuna hat almak için müracaat eden vatandaş üzerine kayıtlı 14 bin hattın olduğunu ve bundan dolayı kara listede olduğunu öğrenince şok oldu. Kendisinin kara listede bulunması sebebiyle üzerine hat alamayan vatandaş kızının adına aldığı hattı kullanıyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Bunu yapan GSM operatörünün ciddi bir şekilde cezalandırılması gerekiyor” dedi.

Kayseri’de yaşayan Bahri Çağlar, çocuğu için kendi adına telefon hattı almak üzere GSM operatörüne gitti. Burada bir yetkilinin yaptığı araştırmada Bahri Çağlar’ın üzerine kayıtlı 14 bin telefon hattı olduğu tespit edildi. Durumu öğrenen Çağlar, neye uğradığını şaşırdı. Gerekli yerlere müracaat eden Bahri Çağlar, yetkililerden yardım bekliyor. Kendisinin üzerine 14 bin telefon hattı açıldığını ancak kendisinin böyle bir durumdan bilgisinin olmadığını ve mağdur olduğunu ifade eden Bahri Çağlar, “2011 yılında çocuklar için bir hat almam gerekti. Bayiye gittiğimde sisteme girdiler. ‘Senin adına çok fazla hat var. Sana hat veremiyoruz’ dediler. Bende ‘benimde şu anda kullandığım 4 tane üzerime hattım var. Bunların haricinde bir numaram yok’ dedim. Akşam eve gittim ve müşteri hizmetlerini aradım. Orada benimle konuşan kişi, ‘şu anda sisteme girdim. 14 bine kadar tarama yaptırdım’ dedi. Öylece kaldı. Bu olayın üzerine ertesi gün Yahyalı Savcılığına gittim ve suç duyurusunda bulundum. Adına kayıtlı kendi imzamla aldığım 4 tane hat var. Bunun haricinde kendi iradem dışında imzam kullanılarak, 14 bin hat alınmış. Bundan bir bilgim yok’ dedim. O zamanın savcısı benim şikayette bulunduğum telefonları bir kenara bırakmış, kendim aldığım adıma kayıtlı 4 tane hatta soruşturma açmış. Ben tekrardan 2017 yılında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulundum. Soruşturmalar hala devam ediyor. Bu arada bir tane İstanbul’dan bir tane de Denizli’den benim adıma hat tanzim eden 2 tane bayi buldular. 3 tane hat ile suçlar işlenmiş. Bu suçlardan dolayı bayiler bulunmuş. Suç işlenmese bayide bulunmayacaktı. Bunlara 800 er TL, ceza verilmiş. Mağdurum, benim hiçbir bilgim yok. 14 bin tane hat üzerime açılmış” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P