banner177

banner193

KURBAN VEKALET ÜCRETLERİ NE OLDU?

Kurban Bayramı'nın yaklaşıyor olması ile birlikte kurban vekalet ücretleri hakkında araştırmalar da yapılmaya başlanmıştı. Kurban vekalet ücreti 2020 ne kadar oldu? Bu yıl kurban vekalet ücretleri ne oldu? gibi soruların yanıtları merak ediliyordu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş konu hakkında açıklama yaptı. İşte 2020 Kurban vekalet ücreti..

GENEL 22.06.2020, 13:02
KURBAN VEKALET ÜCRETLERİ NE OLDU?

Kurban Bayramı için geri sayımın başladığı şu günlerde kurban vekalet ücretleri hakkında da araştırmalar yapılmaya başlanmıştı. Kurban vekalet ücreti 2020 ne kadar oldu? Bu yıl kurban vekalet ücretleri ne oldu? gibi soruların yanıtları merak ediliyordu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş konu hakkında açıklama yaptı.   

KURBAN VEKALET ÜCRETİ 2020 NE KADAR OLDU?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısında konuştu. Erbaş, yurt içi kurban vekaletinin 975 lira, yurt dışı kurban vekaletinin 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

VEKÂLET YOLUYLA KURBAN KESİLEBİLİR Mİ?

Kişi, kurbanını bizzat kesebileceği gibi vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Zira kurban, hac ve zekât gibi mal ile yapılan bir ibadettir; mal ile yapılan ibadetlerde ise vekâlet caizdir (Kâsânî, Bedâi‘, V, 67; Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 263-265; Remlî, Nihâyetü’l-muhtâc, VIII, 132). Nitekim Hz. Ali’nin (r.a.) şöyle dediği rivayet edilmiştir: “Resûlullah (s.a.s.), develer kesilirken başında durmamı, derilerini ve sırtlarındaki çullarını paylaştırmamı emretti ve onlardan herhangi bir şeyi kasap ücreti olarak vermeyi bana yasakladı ve ‘kasap ücretini biz kendimiz veririz’ buyurdu.” (Buhârî, Hac, 120; Ebû Dâvûd, Menâsik, 19)

Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilir. Vekil tayin edilen kişi veya kurum aldığı vekâleti gereği gibi yerine getirmelidir. Kurbanda önemli olan, kişinin niyetinin Allah için olması ve vekâleten kendisi adına kurbanın kesilmesidir.

Dolayısıyla kurbanın yurt içinde başka bir ilde ya da yurt dışında kesilmesinde sakınca bulunmamaktadır. Kurban fiyatlarının kesilen ülkeye göre az veya çok olması bu durumu değiştirmez. Ancak yaşadığı yerde muhtaç ve fakirler varsa kişinin, kurbanını orada kesip dağıtması daha uygun olur. Çünkü kişinin yaşadığı yerdeki fakirlerin ve komşuların onun üzerinde hakları vardır.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P