banner204

banner177

banner193

MALATYA'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU!

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Malatya'nın Uluköy ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi.

GENEL 27.11.2020, 11:41 27.11.2020, 12:10
MALATYA'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ve AFAD'dan yapılan açıklamada, Malatya/Pütürge'de 4,7 büyüklüğünde yerin 5 km derinliğinde deprem meydana geldi.

Deprem Adıyaman, Hatay, Elazığ, Kayseri, Adana, Tunceli gibi çevre illerden de hissedildi.

PROF. ERSOY: BÜYÜK DEPREMİN SİNYALİNİ VERİYOR

Yıldız Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Habertürk TV'de Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin şunları söyledi:

"Sivrice depreminden sonra kırılan fayın ucu Pütürge'de bitmişti. Gerilimin batıya doğru aktarıldığını söylemiştik. Şimdi tekrar bu aktivite kendini gösteriyor. Bu fayların canlı olduğunu gösteriyor. Daha büyük deprem olur demek spekülatif olur.

Bu deprem sırasında dışarıya çıkma, balkondan atlama gibi durumlarda sıkıntı yapıyoruz. 5,5'ten sonra tehlikeli durum olabiliyor. Dışarı çıktıklarında binanın önünde olmamaları gerekiyor. Sarsıntılar sırasında balkon, merdiven, asansör gibi yerlere gitmemek gerekiyor.

Bu 600 km'lik bir fay hattı. Periyodik depremler oluşmaya başladı. Hazar Gölü'nün doğusuna doğru da bir gerilim var. Bunlar daha büyük deprem oluşturma kapasitesine sahip olduğunda bu depremler sürpriz olmuyor.

6 büyüklüğündeki depremin enerjisini almak için 30 adet 5 büyüklüğünde deprem olması gerek. Büyük depremin enerjisini alsa bile bu çok küçüktür. Bu büyük deprem olabilir sinyali veriyor."

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca BURSAHABERDAR.COM uygulamasını,

apple store Bursa Haberdar App Store’da (apple.com)

Google Play Bursa Haberdar - Google Play'de Uygulamalar

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

İnstagram hesabımızı takip edebilirsiniz

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P