banner204

banner177

banner193

banner205

ACAR, “OKULLARDA YETERSİZ PERSONEL EN AZ SALGIN KADAR TEHLİKELİ”

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullarda ortaya çıkan personel eksikliğine değinen Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Bakanlığımız çok geç olmadan okulların ihtiyaç duyurduğu personel istihdamını biran önce sağlamalıdır. Personel eksikliği en az salgın kadar tehlikeli” dedi. Acar, ayrıca; PCR testi yaptırmayan öğretmenlerin derslere alınmamasının hatalı bir uygulama olduğunun altını çizerek bu zorlamaların eğitime katkı sağlamayacağını belirtti.

GÜNDEM 01.10.2021, 11:46
ACAR, “OKULLARDA YETERSİZ PERSONEL EN AZ SALGIN KADAR TEHLİKELİ”

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan acar okulların yeniden açılmasıyla birlikte yaşanan sorunlara değindi.

“TEMİZLİĞİ YAPILAMAYAN SINIFLAR VAR”

Başkan Acar okullardaki personel eksikliğinin temizlik hizmetini aksattığına vurgu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Okullarda her türlü önlemi alarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmeye çalışan yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.  Bazı konularda çok iyi niyetli olmalarına rağmen sıkıntıları aşmakta zorlanıyorlar.  Hamdolsun kurumlarımızda her türlü temizlik malzemesi var; ancak bunları kullanacak personel sıkıntısı var. Temizliği yapılamayan sınıflar ve koridorlar hijyenden uzak tuvalet ve lavabolar var. Bu durum çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlığını en az salgın kadar tehdit ediyor. Bakanlığımızın YHS'de (Yardımcı Hizmetler Sınıfı) bulunan ancak ihtiyaçtan kaynaklı öğrenim durumları ve kabiliyetleri doğrultusunda farklı görevlendirilen personelin asli görevlerine çekilmeleri kararı bakanlığı psikolojik olarak rahatlatmış gibi görünüyor; ancak okulları rahatlatmadığı gibi bir diğer ihtiyacı da ortaya çıkarıyor. Memur olarak çalıştırıldıkları il, ilçe, kurumlarda işlerin aksamasına sebep oluyor.” dedi.

“ACİL OLARAK PERSONEL İSTİHDAMI SAĞLANMALIDIR”

Acar açıklamalarında İŞKUR-TYP alımlarında yaşanan sorunlara değinerek devam ettiği konuşmasında, “İşkur- TYP alımlarında yaşanan süre, ara verme, başlama şartları zorlukları eklenince işin içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.  Yöneticilerimiz çözüm bulmakta zorlanıyor. Alınması gereken en radikal ve önemli tedbir hijyenin sağlanması için ivedilikle personel ihtiyacının karşılanmasıdır. Devletimizin farklı sebepleri ileri sürerek personel eksikliğini gidermeyi tehir etmesi kabul edilebilir bir durum değildir.  Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz eğitim öğretimin devam ettirilmesi için olağanüstü gayret göstermekte ve fedakarlık yapmaktadır. Binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü birkaç bin metrekarelik alanları az sayıda hizmetli çalışan veya bazı yerlerde hiç olmayan hizmetli çalışan ile bir sonraki güne eğitime hazır hale getirmesi oldukça zor.  Bu takdir edilmesi gereken bir fedakarlık elbette, takdir ediyor, teşekkür ediyoruz. Ancak bu şekilde sürdürülmesi mümkün değildir. Bakanlığımızın çok geç olmadan acil olarak İşkur-TYP çalışanlarının süre ara verme şartlarını çalışan lehine düzelterek ve Pansiyonlu okullar için duyurduğu personel istihdamı sağlayıp çalışanları okullarımızda başlatmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“YÜZ YÜZE EĞİTİM, ÖĞRETMENLERİN DERSE GİRMESİ İLE MÜMKÜNDÜR”

Öğretmenlere ilişkin PCR testi uygulamasına da değinen Acar şöyle devam etti, “Basında yer alan bazı haberlere göre, PCR testi yaptırmayan öğretmenlerin derslere alınmaması, hatalı bir uygulamadır. Eğitimciler çok büyük bir oranda aşı olmuşken (%92 -93) hala PCR testi ve aşı tartışması üzerinden zorlamalarda bulunmak eğitime katkı sağlamayacak, okulların açık tutulması hedefine de hizmet etmeyecektir. Dayatmalar yerine eğitimcilerin derslerine odaklanması sağlanmalı, moral motivasyonunu bozacak politikalardan uzak durulmalı, PCR testi zorlamasından vazgeçilmelidir.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P