banner204

banner177

banner193

banner205

BAKAN KOCA'YA SOSYAL MEDYADAN YARDIM ÇIĞILIĞI: Yoğun bakım bulamıyoruz

Türkiye'de annesinin yoğun bakımda yer bulamadığını söyleyen Gizem Küçükyavuz'un Twitter paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Küçükyavuz, Bakan Koca'ya seslerek, "Annemin akciğerlerinde problem var. 2 saattir yoğun bakımda yer bulamıyoruz, annem ölüyor, yardım edin" ifadelerine yer verdi. Paylaşımı sonuç veren Küçükyavuz, annesinin tedaviye alındığını belirtti.

GÜNDEM 18.04.2021, 14:25
BAKAN KOCA'YA SOSYAL MEDYADAN YARDIM ÇIĞILIĞI: Yoğun bakım bulamıyoruz

Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi gören 56 yaşındaki annesi için yoğun bakımda yer bulunamadığını söyleyen Gizem Küçükyavuz sosyal medyadan yardım istedi.

"ANNEM ÖLÜYOR, LÜTFEN YARDIM EDİN!"

Küçükyavuz Twitter hesabından, "Akciğerlerinde yaygın tutulum var 56 yaşındaki annem için yoğun bakım bulamıyoruz yalvarıyorum yardım edin sayın bakan 10 saat oldu entübe serviste bekliyor. Yalvarıyorum artık makine ile nefes almak istiyor annem tek ihtiyacı o yoğun bakım bulmama yardım edin lütfen" ve "Nolur artık saatler bizim için çok önemli annem 16 nisanda yattığı Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde dün gece entübe edildi. 12 saattir yoğun bakım bulamıyoruz, annem ölüyor, lütfen yalvarıyorum yardım edin" şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Paylaşım kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. Çok sayıda kişi Gizem Küçükyavuz'a destek verirken bir başka kullanıcı ise aynı hastanede yaşadığı sıkıntıyı paylaştı; "Fsm (Fatih Sultan Mehmet Hastanesi) malesef yoğun... Kayınvalidem orada yoğun bakımda olması gerekirken 'yer yok' diye normal odada bekletildi.. Bir hafta sonra ancak özel hastanede yoğun bakıma nakledildi.. Kasım ayında yaşadık bunu.. O zamanki vahim tablo yine aynı demek ki... Umarım hallolur." ifadelerini kullandı.

UZMANLAR UYARIYOR: ÇOK ACİL OLMAYAN İHTİYAÇLAR İÇİN HASTANEYE GİTMEYİ ERTELEYİN

Sosyal medya paylaşımı bir süre sonra etkisini gösterdi. Küçükyavuz yeni bir paylaşım yaparak annesine yoğun bakım yatağı bulunduğunu duyurdu. "Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne annem sevk ediliyor. Hepinize destek ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dualarınızı eksik etmeyin" ifadelerini kullandı.

Yoğun bakım uzmanları bir süredir İstanbul başta olmak üzere çok sayıda kentte yoğun bakımlarla acil servislerin alarm verdiğini duyuruyor, zorunlu olmadıkça, ertelenebilecek ihtiyaçlar için hastaneye gidilmemesini öneriyorlar, "çok acil olmayan ihtiyaçlar için hastaneye gitmeyi erteleyin" diyor. Sağlık Bakanlığı'nın günlük olarak yayınladığı Covid-19 tablosunda ise yoğun bakım doluluk oranı bir süredir yüzde 68,8'de sabit görünüyor. Uzmanlar, yüzde 70-80 civarındaki doluluk oranını riskli olarak değerlendiriyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P