banner177

banner193

BAYRAM GÜNÜ FELAKETLE UYANDILAR: Her yeri su bastı

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle 6 kişinin yaşamını yitirdiği Rize için dün sağanak yağış ve heyelan uyarısı yapıldı. Tekrardan etkili olan yağışlar nedeniyle Fındıklı ilçesinde dereler taştı ve yollar kapandı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Binalarda mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma çalışması başlatıldı. Artvin'de ise araçlar sele akıntıya kapılarak sürüklendi.

GÜNDEM 22.07.2021, 12:45
BAYRAM GÜNÜ FELAKETLE UYANDILAR: Her yeri su bastı

Rize'de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel ve heyelan felaketinde 6 kişinin hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. 236 binanın hasar gördüğü felakette kayıp olan 2 vatandaş ise halen aranıyor.

DÜN METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ

Henüz önceki felaketin izlerini saramayan Rize için Meteoroloji'den dün korkutan bir uyarı geldi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Rize'de bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Açıklamada, "Yağışların yerel ve çok kuvvetli ve yer yer şiddeti metrekareye 70 ila 100 kilogram arasında olması beklendiğinden oluşması muhtemel sel, su baskını ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı" denildi.

BODRUM KATLARINI SU BASTI

Bahsedilen yağışlar Fındıklı ilçesinde etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran sağanağın ardından dereler taştı, yollar kapandı, ilçe merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü.

YAĞIŞLAR ETKİSİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı Fındıklı ilçesinde binalarda mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı. Sağanağın sürdüğü kentte, bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

BİR KİŞİ KAYBOLDU

Yağış Artvin'in Arhavi ilçesinde de etkili oluyor. İlçede bazı dereler taştı, köy yolları heyelan sonucu ulaşıma kapandı. Sel sularına bir kişinin kapılarak kaybolduğu belirtilirken, ilçede valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinden itibaren bölgede görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon'un batı ve doğu kesimlerinde kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmasının beklendiği vurgulandı.

Kuvvetli yağışların aralıklı ve yerel olarak yarın sabah saatlerine kadar etkili olmasının beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

RİZE VALİSİ ÇEBER: 5 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Rize'de yaşanan selle ilgili son bilgileri TRT Haber'e anlatan Vali Kemal Çeber, "Mahsur kalan 9 kişiyi kurtardık. 2 köy boşaltıldı, 5 yol kapandı. 4 saat daha yoğun yağış bekliyoruz." dedi. Vali Çeber, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fındıklı ve Ardeşen ilçelerimiz bu kez çok etkilendi. Fırtına vadimiz var oralarda taşmalar oldu. 5 köy yolumuz kapalı. Bunlardan 4'ünü güvenlik nedeniyle biz kapattık. Yoldaki herhangi bir riske karşı. Bir köy yolumuz da heyelan nedeniyle kapalı. Mahsur kalan 2 vatandaşımız vardı. Bunlar Hara Köyü'ndeydi onları da AFAD ekipleri kurtardı. İlçe merkezinde DSİ'ye ait bir duvarda yıkılma oldu. Orada trafiği tedbirli veriyoruz. Aralı Köyü'nde de tedbir amaçlı 2 tane köyümüzü boşalttık."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P