banner204

banner177

banner193

banner205

“Bilgi kirliliğine tek çözüm internet yasası” Kurumsal olmayan kapatılsın!

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, dijital çağa tamamen geçen Türkiye’de internet yasasının acilen çıkarılması gerektiğini, sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önüne de ancak bu şekilde geçilebileceğini söyledi.

GÜNDEM 06.04.2020, 13:49
“Bilgi kirliliğine tek çözüm internet yasası” Kurumsal olmayan kapatılsın!

VERGİSİNİ ÖDEMEYEN, SİGORTALI PERSONEL ÇALIŞTIRMAYAN HABER SİTELERİ KAPATILMALI!

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, yaptığı açıklamada, ‘evde kal’ kampanyasıyla vatandaşların evden gündemi takip ettiğinin altını çizerek, “Evden gündem ile ilgili bilgileri alan vatandaşlarımızın üç seçeneği bulunuyor. Ya internet haber sitelerini,  ya TV kanallarını ya da sosyal medyayı takip edecek. İnternet haber siteleri ve TV kanallarında sıcak ve doğru bilgilere ulaşabiliyor. Ancak sosyal medyadan edindiği bilgileri doğru diye paylaşarak yanlış bilgileri uygulamaya çalışıyorlar. Bunun önüne geçmek için internet yasası acilen çıkarılması gerekiyor” dedi.

“SOSYAL MEDYADA BİLGİ KİRLİLİĞİNE İNTERNET YASASI SON VERECEKTİR”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibine internet yasası ile ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Mesut Demir, “Korona ile ilgili gündem yoğunluğunu biliyoruz. İnternet yasası ile ilgili çalışmaları takip ediyoruz. Ancak, özellikle korona virüs ile ilgili sosyal medyada oluşan bilgi kirliliğinin önüne ancak acilen çıkarılacak internet yasası ile geçmek mümkündür. İnternet yasasında olması gereken sosyal medya ile ilgili bölümler, dijital çağa tamamen geçtiğimiz bugünlerde olumsuzlukların önüne geçecektir” diye konuştu.

KURUMSAL OLMAYAN İNTERNET HABER SİTELERİ KAPATILSIN! 

İnternet yasası ile birlikte kurumsal yapıda olmayan internet haber sitelerinin de ayıklanacağına vurgu yapan Mesut Demir, “İnternet yasasında mutlaka olması gereken madde, kurumsal yapıda olmayan, vergisini ödemeyen, sigortalı personel çalıştırmayan internet haber sitelerinin yayın yapamaması ve kapanması, medyanın geleceğini de kurtaracaktır. Bu nedenle internet yasasının son halini alıp meclise getirilmesi, yasanın meclisten oy birliği ile geçmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P