banner201

banner177

banner207

CHP'Lİ TEKİN: ELBETTE HDP'Yİ BAKANLIK VERİLEBİLİR

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iktidara geldiklerinde HDP'ye bakanlık verebileceklerini, bunun tersinin ise milli iradeye ters düştüğünü söyledi.

GÜNDEM 05.09.2022, 09:58
CHP'Lİ TEKİN: ELBETTE HDP'Yİ BAKANLIK VERİLEBİLİR

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Pınar Işık Ardor'un TV100'de sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu.

Gündemi değerlendiren Tekin'e Ardor "Siz Millet ittifakı olarak ya da Altılı masa olarak iktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusunu yöneltti. 

"ELBETTE HDP'YE BAKANLIK VERİLEBİLİR"

CHP'li Tekin "Benim hiç geri vitesim yok. Ben ne söylediğimi biliyorum. Tarih beni haklı çıkaracak. HDP konusu Çiçek'e başka bir TV'de sorulmuş. O da 'Elbette, neden olmasın' demiş. Şimdi bir akıl tutulması yaşanıyor. Demokrasi diyoruz... Millet iradesi diyoruz... Siyasi partiler olarak seçime gideceğiz ve milletimiz de onlara oy verecek. Milletin oy verdiği bir siyasi parti seçilecek. O zaman seçime sokmayın kardeşim. Hatta mümkünse Kürtlere de deyin ki 'Sizin oyunuzu askıya aldık'. Ne olacak şimdi? Bir seçime girdik ve seçimde ne çıkacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. HDP Meclis'te temsil ediliyor. Bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için HDP'yi saymayacaksınız. O zaman millet iradesi nerede kaldı? O zaman bu seçmen yarın nasıl oy verecek? HDP'ye Bakanlık verilebilir. Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir."

Yorumlar (1)
Bu 2 yıl önce
Cehapenin e’i kürtlerden oluşuyor. Sempati duymaları onlar gibi olmaları gayet normal. :))
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P