banner177

banner193

DÜNYANIN İZLEDİĞİ GÖRÜŞME SONA ERDİ: İŞTE İLK AÇIKLAMALAR

Özbekistan’ın Semerkant kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmesi sona erdi. Kremlin, Türkiye'nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'ini rubleyle yapacağını duyurdu. Ayrıca Putin, Akkuyu için imzaların atıldığını da açıkladı.

GÜNDEM 16.09.2022, 19:27
DÜNYANIN İZLEDİĞİ GÖRÜŞME SONA ERDİ: İŞTE İLK AÇIKLAMALAR

Dünyanın gözü kulağı Semerkant'ta. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in daveti üzerine zirveye özel konuk olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme sona erdi.

Kritik görüşme 40 dakika sürdü. Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl anlaşmasına katkılarından dolayı teşekkür etti ve Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili anlaşmaların dün imzalandığını söyledi.

Putin, 'Gazın yüzde 25'inin Ruble ile ödenmesi yakında yürürlükte' dedi.

Rus basını görüşme sonrası, Rus şirketlerin ürünlerini Türkiye üzerinden ihraç edebileceklerine dair sinyaller alındığını yazdı.

Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'i rubleyle yapılacak

Erdoğan ve Putin'in zirvenin düzenlendiği kongre merkezindeki basına kapalı görüşmesi, 40 dakika sürdü. Kremlin'den görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Putin'in "Türkiye'nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'ini ruble ile yapması kısa sürede yürürlüğe konacak" ifadelerine yer verildi.

Akkuyu konusunda anlaşmalar imzalandı

Açıklamada Putin'in "Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı konusundaki anlaşmalar imzalandı. Ukrayna tahılının büyük bölümünün fakir ülkelere ulaşmasını ümit ediyorum. Ukrayna tahılının büyük bölümünün fakir ülkelere ulaşmasını ümit ediyorum" sözlerine de yer verildi.

Erdoğan'a teşekkür etti

Putin ayrıca, "Türkiye, Rusya'dan doğal gaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldi, TürkAkım sorunsuz bir şekilde çalışıyor" sözlerine yer verdi. Putin, "Tahıl anlaşmasının imzalanması çabaları için Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P