banner204

banner177

banner193

banner205

EKREM İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA: "CUMHURBAŞKANI'NI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, terörle bağlantılı kişileri işe aldıkları gerekçesiyle haklarında "özel teftiş" başlatan İçişleri Bakanlığı'nın sert sözlerle eleştirdi. İşe giren kişilerden adli sicil kaydı istediklerini belirten İmamoğlu, "Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir, siz işe birini başlatırken adli sicil kaydı istersiniz. Bu belge Adalet Bakanlığı'ndan alınır. Dolayısıyla İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açmış demektir" dedi.

GÜNDEM 27.12.2021, 13:22 27.12.2021, 13:26
EKREM İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA: "CUMHURBAŞKANI'NI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan "özel teftiş"in yankıları sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün CHP Genel Merkezi'ne giderek söz konusu iddialarla ilgili açıklamada bulundu. İBB'nin işe alım prosedürlerinin açık olduğunu belirten İmamoğlu, soruşturmanın yanlış yere açıldığını söyledi.

"YANLIŞ YERE SORUŞTURMA AÇILMIŞTIR"

İmamoğlu, "Sen bakanlıksın, terörist konusunda netsen tut kulağından götür at hapse. Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir, siz işe birini başlatırken adli sicil kaydı istersiniz. Bu belge Adalet Bakanlığı'ndan alınır. Dolayısıyla İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açmış demektir" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NI GÖREVE DAVET EDİYORUM"

Soruşturma açılması gereken yerin bakanlık ve bakan olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de İçişleri Bakanlığı hatta bakanın kendisidir. 'Terörist var' deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı'nı göreve davet ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P