banner177

banner193

EYT'LİLERDEN DEV MİTİNG

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) alanında toplandı. EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bizim tek meselemiz EYT'dir. Haklı mücadelemizde bizler herhangi bir siyasi partiye değil haklarımızın gasp edilmesine muhalifiz" dedi.

GÜNDEM 15.05.2022, 16:32
EYT'LİLERDEN DEV MİTİNG

Prim gün sayısını doldurup, yaşı doldurmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), bugün Maltepe Etkinlik Alanı’nda miting için buluştu. Yıllar önce yapılan düzenlemeyle emeklilikleri için yaş sınırına takılan emekçiler, yoğun bir katılım ile miting alanını tıklım tıklım doldurdu.  Alana çok sayıda siyasetçi de geldi. Maltepe'de EYT mitingine katılan siyasetçiler arasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül vardı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da alanda yerini aldı.  EYT’liler seslerini duyurmak için yurdun dört bir yanından İstanbul’a geldi. Seslerini saraya duyurmaya çalışan EYT'lilerin bir kısmı müzik eşliğinde horon tepti. Maltepe miting alanına giden Mustafa Sarıgül de EYT'lilerin haklarının verilmesi gerektiğini söyledi. Gerçek Gündem'e konuşan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "EYT'liler son derece haklıdır. Devletlerine güvendiler ve imza attılar. EYT'lilerin haklarının verilmesi lazım. Bu meydanda toplanan insanlar, sabahın alaca karanlığında kalktılar çocuklarının rızkını kazandılar, ona göre imza attılar. Yasanın çıktığı günden sonra geçerli olması lazım ve haklarının verilmesi lazım. Bu mücadeleyi siyasallaştırmayacağız. Ben buraya oy beklentisiyle gelmedim. Haklarını teslim etmek için geldim. EYT'liler konusu siyaset konusu değil vicdan konusudur." dedi.

YASAL OLMAYAN HİÇBİR ŞEY DE ISRARCI DEĞİLİZ 

Binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşma yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Dünyanın hiçbir yerinde EYT diye bir problem yok. EYT problemi bize, yani Türkiye'ye has bir problemdir. Nedenleriyle, nasıllarıyla, tamamen yerli ve milli toplumsal bir problemdir. Yaklaşan genel seçimle birlikte en güzel tepkimiz demokratik hakkımızı kullanırken sandıkta tercihimizi bizi anlayan, bizi dinleyen ve yanımızda olanlardan yana kullanmamız olacaktır. Yasal olmayan hiçbir şeyde ısrarcı değiliz. Biz sadece yasaların geriye dönük işlemeyeceğini söylerken ısrarcıyız ve olmaya da devam edeceğiz. İşe giriş başlangıç tarihimizde bize sunulan şartlar neyse o şartların yerine getirilmesinde ve insanca yaşanır bir emekli maaşında ısrarcıyız. Emek bizim, alın teri bizim, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız, bizi yok sayamazlar. En güzel tepkimizi de sandıkta göstereceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P