banner201

banner177

banner207

Gündemi değiştiren kulis: 'RAMAZAN'DA TAM KAPANMA'

Koronavirüs vakaları yeniden artışa geçerken bomba bir kulis bilgisi paylaşıldı. Ankara koridorlarında yankılanan bazı seslere göre Ramazan ayının bir kısmında tam kapanma senaryosu hayata geçebilir işte detaylar.

GÜNDEM 26.03.2021, 08:59 26.03.2021, 09:08
Gündemi değiştiren kulis: 'RAMAZAN'DA TAM KAPANMA'


Bazı bilim insanlarına göre vaka artışını keskin şekilde durmanın yolu 2 haftalık tam kapanmayla mümkün olacağı iddia edilirken, bu fikir Ankara koridorlarında da yankı bulmaya başladı.

Vaka artışlarına göre bazı şehirlerde Ramazan Ayı’nda tamamen olmasa bile 2 haftalık çok sert tedbirler hayata geçebilir.

 Tolga Şardan, Ramazan'da "tam kapanmaya" doğru! başlığıyla yayımlanan yazısında Ankara'da kulislerde konuşulan bilgileri aktardı. "Hükümet Ramazan ayının bir bölümünde "tam kapanmaya" gidecek" diyen Şardan, "Yani ülkede tamamıyla sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu sürenin iki ya da üç hafta sürmesinin öngörüldüğü belirtiliyor." dedi.

"İki ya da üç hafta sürmesinin öngörüldüğü belirtiliyor"

Ramazan'da kapanmaya doğru... Gelelim başlıktaki cümlenin açılımına… Malum, 13 Nisan'da Ramazan ayı başlıyor.

Ankara'da kulislerde konuşulan bilgilere göre, hükümet Ramazan ayının bir bölümünde "tam kapanmaya" gidecek.

Yani ülkede tamamıyla sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu sürenin iki ya da üç hafta sürmesinin öngörüldüğü belirtiliyor.

Ülkedeki ekonomik göstergelerin iyi olmaması, özellikle günlük yevmiye ile çalışanların pandemide ekonomik zorluk yaşaması ve pek çok çalışanın işsiz kalması nedeniyle hükümetin zorunlu olarak normal yaşama dönüşle birlikte "dört renkli haritada"ki vaka durumun her geçen hafta kötüye gitmesinin tam kapanma gerekçesi olacağı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P