banner204

banner177

banner193

banner205

"HATAY HARİTADAN SİLİNDİ, YÜZDE 90'I YIKILMIŞ DURUMDA"

Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetli depremden etkilenen Hatay ilinde sarsıntı ile büyük yıkım gerçekleşirken, ailesi enkaz altında olan adam şehrin haritadan silindiğini ifade etti. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'de katıldığı canlı yayın programında benzer ifadeler kullandı.

GÜNDEM 07.02.2023, 15:09 07.02.2023, 15:16
"HATAY HARİTADAN SİLİNDİ, YÜZDE 90'I YIKILMIŞ DURUMDA"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da bir çok bina yerle bir oldu.

Şehrin giriş yolunda çatlaklar meydana gelirken, özel hastane, polis karakolu, oto galeriler, bir çok kamu kurum binası ve iş yeri yıkıldı. Yıkılan apartmanların önüne park edilen bir çok otomobil enkaz altında kaldığı görüldü.

Annesi enkaz altında kalan bir genç kız, enkaz kaldırma çalışmalarında ekiplerin yanına gelerek annesine seslendi.

"Hatay’ın yüzde 90’ı yıkılmış durumda"

Deprem haberini alır almaz Antalya’dan Hatay’a gelen Murat Unutulmaz, ailesinin enkaz altında olduğunu söyledi. Şehrin çok büyük hasar gördüğüne değinen Unutulmaz, “1999 Depremi’nde bölgeye gittim. Adapazarı, Düzce’nin her tarafını gezdim; oralarda 1-2 cadde ve sokakta yıkılma vardı ama şu an Hatay’ın yüzde 90’ı yıkılmış durumda. Yıkılmayan binalar da çok büyük hasar almış. Hatay haritadan silinmiş. Dün saat 07.00 itibarıyla bu şehrin bu hale geldiğini arkadaşlarımdan duydum.

Bütün binalardan sesler geliyor. Annem ve kardeşim halen binanın altında, dokunduklarımız oldu. Dün bir tanesine su içirdim ama kaldıramadık, sıkışmış kalmış. Çok acil yardım istiyoruz. Antakya’da, diğer çevre illerinden 8-10 katı büyüklüğünde hasar oluştu. Dairemde annem, kız kardeşim ve iki tane misafirim vardı. Karşıda karı-koca komşum var. Alt katta dün kendi ellerimizle bir tane çocuğumuzu çıkarttık. Binada şu an 20-25 kişi olması lazım. Sıfır binalarda dahil hasar var. Ayakta duran bina sayısı zaten çok az. Ama ayakta duran binalarda da oturmak mümkün değil. Şu anda Hatay’da yaşayan insanlar bu binada yaşayamaz. Bu şehrin yeniden inşa edilmesi lazım. Bitmiş bu şehir” şeklinde konuştu.
Binalarda mahsur kalan vatandaşlar için ekipler tarafından başlatılan kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kaynak:İnternethaber

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P