banner204

banner177

banner193

banner205

ISRARLI TAKİP TACİZ SAYILACAK

AK Parti'nin önümüzdeki hafta Meclis'e sunmayı planladığı 4'üncü Yargı Paketi'nin ayrıntılarına NTV ulaştı. Pakette, kadına şiddete karşı önemli düzenlemeler var. Teklif bu şekilde yasalaşırsa henüz suç kapsamında olmayan ısrarlı takip; istismar ve cinsel tacizle aynı kategoride sayılacak.

GÜNDEM 03.06.2021, 14:56 03.06.2021, 15:08
ISRARLI TAKİP TACİZ SAYILACAK

AK Parti'nin, 4'üncü Yargı Reform Paketi’ni önümüzdeki hafta Meclis'e sunması bekleniyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı paketin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. 32 maddeden oluşan ve 7 kanunda değişiklik öngören paketin ayrıntılarına NTV ulaştı. Pakette; kadına karşı şiddetin önlenmesi, tutuklu yargılamalar ve adli kontrol uygulamalarına ilişkin önemli düzenlemeler yer alıyor. Bir çok kadının ortak şikayeti arasında yer alan 'ısrarlı takip' suç kapsamına alınacak. Bu eylem; istismar, cinsel taciz, tehdit gibi suçlarıyla aynı kategoride yer alacak.

BOŞANMIŞ EŞE ŞİDDETE DE AĞIR CEZA

Boşanmış eşe karşı işlenen suçlar eşe karşı işlenmiş suç gibi ağır ceza kapsamına alınacak. 

TUTUKLAMADA SOMUT DELİL ŞARTI

Pakette tartışmalara neden olan tutuklu yargılamalara yönelik de düzenleme var.  Buna göre, tutuklama gerektiren katalog suçların kapsamı daraltılacak. Tutuklamalarda somut delil şartı aranacak. Adli kontrol uygulaması yetersiz kalacaksa bu nedenleriyle açıklanacak.

'İFADE VERECEĞİM' DİYENE GÖZALTI YOK

Hakkında yakalama kararı olanlar "en yakın zamanda ifade vermeyi kabul ediyorum" demesi halinde gözaltına alınmayacak.

ADLİ KONTROLE ÜST SINIR

4'üncü Yargı Reform Paketiyle adli kontrol uygulamalarına da standart getirilecek. Yurtdışı ve şehir dışına çıkış yasağı gibi adli kontrol tedbirlerinin üst sınırı olacak.  Adli kontrol uygulaması iki yıl ile sınırlanacak, adli kontrol uygulamasına ilişkin kararlar 4 ayda bir gözden geçirilecek.

EV HAPSİ CEZADAN DÜŞECEK

Ev hapsinde geçirilen bir gün 2 gün sayılacak ve bu süreler yargılama sonundaki cezadan düşülecek. 

İTİRAZI AĞIR CEZA MAHKEMESİ YAPACAK

Adli kontrol uygulamalarına ilişkin itirazlar sulh ceza hakimliği yerine ağır ceza veya asliye ceza mahkemelerine yapılacak.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P