banner204

banner177

banner193

banner205

İYİ PARTİ'DE AKŞENER VE AĞIRALİOĞLU YÜZLEŞECEK

İYİ Parti'de önce grup başkanvekilliğinden, sonra parti sözcülüğünden alınan İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, son olarak da Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevine son verildi. Rencide olduğunu söyleyen Ağıralioğlu'nun sahur vakti Akşener'e mesaj atıp sitem ettiği öğrenildi. Kardeşlik ve yol arkadaşlığı vurgusu da yapan Ağıralioğlu'na Akşener olumlu yanıt geldi. İki isim bu hafta bir araya gelecek.

GÜNDEM 04.04.2022, 16:18 04.04.2022, 16:21
İYİ PARTİ'DE AKŞENER VE AĞIRALİOĞLU YÜZLEŞECEK

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başkanlık Divanı'nda bazı isimleri görevden alıp değişikliğe gitmesi, Ankara kulislerinde geniş yankı buldu. Başkent'te görev değişikliklerine ilişkin en çok konuşulan iki isim ise Teşkilat İşleri Başkanlığından alınarak Siyasi İşler Başkanlığı görevine getirilen Koray Aydın'la, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevinden alınan Yavuz Ağıralioğlu oldu.

Ağıralioğlu, 2019 yılının Temmuz ayına kadar İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütmüş, daha sonra Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevine getirilmişti. Son dönemde CHP'ye yönelik çıkışlarıyla gündeme gelen Ağıralioğlu, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" sözüne tepki göstermişti.

Kulislerde Meral Akşener'in "Çözüm süreci, müteakip ödediğimiz büyük bedeller bizim için ders olmalı. Her problemin çözüm mercii Ankara'dır" diyen Ağıralioğlu'na tepki gösterdiği iddia edilmişti. Başkanlık Divanı'ndaki değişikliklerin ardından Ankara'da Ağıralioğlu'nun partisinden istifa edeceği iddiaları konuşulmaya başlandı. Bu iddiayı bir adım daha öteye taşıyan bazı kaynaklar, Ağıralioğlu'nun istifa ettikten sonra Büyük Birlik Partisi'nin başına geçebileceğini öne sürdü.

Daha sonra görev değişikliklerinden haberinin olmadığını açıklayan Ağıralioğlu, İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. İlk önce grup başkanvekilliğinden alınan, sonra parti sözcülüğü sonlandırılan Yavuz Ağıralioğlu, "Bana hiçbir şey söylenmedi. Hatta endişeye gerek olmadığı, ucu bana gelen radikal bir değişiklik olmayacağını duymuştum. Bir gerekçe de belirtilmedi. Olması lazım, evet. Bu çok rencide edici bir şey. Usulü, karardan daha rencide edici. Ya habersiz yapılır mı? Bazı siyasi aktörler genel başkanlarına yük olur. "Bunu kabul edemem" der. Ben öyle biri değilim. Partinin siyasi koordinatlarında yapılması gerekenleri diskura çevirebilecek bir yol arkadaşıyım. Geçimsiz değilim. Benim gibi birine bu şekilde görev değişikliği yaptırılmaz. Dersiniz ki "Mecliste olmanızı istiyorum." Başım üstüne. "Ayrılmanı istiyorum." Başım üstüne. En rencide edici olan kısmı, benim ve sizin aynı anda öğrenmemizdi. Ben dört senedir Akşener'in yol arkadaşı ve kurmayıyım." dedi.

Saymaz'ın aktardığına göre İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Başkanlık Divanı'ndan alındıktan iki gün sonra, cumayı cumartesiye bağlayan gece sahura dakikalar kalmışken Genel Başkanı Meral Akşener'e Ramazan için kutlama mesajı göndermiş. Mesajında, yol arkadaşlığı ve kardeşlik hislerini vurgulamış ve hakkındaki kararı anlayamadığını ve tarif etmekte zorlandığını vurgulamış. Akşener bu mesaja hemen olumlu karşılık vermiş. Sonuç olarak Ağıralioğlu, bu hafta Akşener ile görüşmeyi bekliyor.

Ağıralioğlu, görüşmede Akşener'e diyeceklerini ise şöyle özetledi: "Diyeceğim ki varlığımdan mı, siyaset etme şeklimden mi ve hassasiyetlerimden mi... Neyi taşıyamadınız? Herkesin sığdığı Başkanlık Divanı'na Yavuz Ağıralioğlu niye sığamadı? Dört yıldır size, partimize ve arkadaşlarımıza hiç mahcubiyet yaşatmadım. Ağıralioğlu'nun kadro dışı bırakılması teşkilatımıza sorulsun. Bir kişi dese ki "Gitsin!" Mümkün değil! Bütün teşkilatın gardı düştü. Parti içinde mücadele etmem, delege hesabı yapmam, ilçeye adam vermem, kongrelere karışmam. Bu iradenizi nasıl anlamalıyım?"

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P