banner201

banner177

banner193

KARAR GÜNÜ ! Restoranlar, okullar, düğünler, maske ...

1 Haziran sonrası için alınacak yeni tedbirler merakla bekleniyor. Bugün toplanacak kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıklayacak. Restoran ve kafeler, okullar , düğün salonları, şehirlerarası yasak gündem başlıklarını oluşturacak. İşte detaylar

GÜNDEM 31.05.2021, 08:31
KARAR GÜNÜ ! Restoranlar, okullar, düğünler, maske ...

Maske zorunluluğu kalkacak mı?

Milliyet’in haberine göre; Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş, Bakan Koca’nın dışarı çıkıldığında 2 metre mesafede başka kimse yoksa maske takılmasına gerek olmadığına dair sözleri belirterek “Açık alanların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Açık alanda ve 2 metre mesafenin korunduğu noktada biraz daha rahat davranılabilir” dedi.

Maske zorunluluğuna dair açıklamalarını Odabaş “Kalabalık ortam, kapalı mekan ve kötü havalandırma toplumsal bağışıklık düzeyimiz yüzde 75’in üzerine çıkana kadar, halen büyük bir risk taşıyor. Bu mekanlardan kaçınılması, uzak durulması, bulunulan sürenin 10 dakikadan aşağıda tutulması, gerekli değilse kapalı alanlara girilmemesi vatandaşımızda dikkat etmesi gereken en önemli konu” cümleleriyle devam etti.

’İLLERİN RİSK DURUMUNA GÖRE KARARLAR ALINABİLİR’’

1 Mart’ta olduğu gibi, 1 Haziran’dan itibaren illerin risk durumuna göre yeni kararların alınıp alınmayacağına dair Odabaş, ‘’En son renklendirilmiş harita mart ayında açıklandı. Kısmi ve tam kapanma dönemlerinde de tüm Türkiye genelinde uygulamalar oldu. Açıkçası bu şekliyle devam edip etmeyeceğinin kararı kabinede netleşecek diye düşünüyorum. Yüksek riskli olan illerde İl Hıfzıssıhha kurulları halen yetkili. Daha farklı önlemler de alabilirler.’’ ifadelerini kullandı.

Kafeler açılacak mı?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan işletmelerin yeniden faaliyete geçebileceğine inandığını, bu durumun vaka sayılarındaki düşüş ve aşılamanın artmasıyla oluşabileceğini ifade etti.

Hürriyet gazetesinden Burak Coşan'ın haberine göre, yaşadıkları süreç nedeniyle hem ekonomik hem de psikolojik açıdan kötü durumda olduklarını ifade eden Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, “ Yeme-içme sektörü olarak mantıklı kararları bekliyoruz. Yeme içme sektöründe bulunan 2.5 milyon kişi verilecek karara kilitlendi. Beklentimiz açık alanlarda saat 24.00 kadar faaliyet yürütmek. Bunun haziran ayı için uygun olduğunu düşünüyoruz.’’ açıklamasını yaptı.+

Demirer, ‘’Haziran ayında aşılanmanın hızlanmasının ardından da temmuz ayı ile birlikte ruhsatlarda bize verilen saatlere kadar çalışmak istiyoruz. Restoranların kapalı alanları için de temmuz ayını bekleyebiliriz” diye konuştu.

Düğünler yeniden yapılacak mı?

Bingöl açıklamalarına, ‘’Salgın öncesine bir an önce dönmeliyiz. Temmuzla birlikte de ruhsat saatlerinde yazan saatlerde çalışabiliriz. Açık alanları olmayan işletmeler için de bir izin verilmeli. Bunların dışında düğün ve nişanların da başlaması gerektiğini düşünüyoruz.’’ Cümleleriyle devam etti.

Okullar açılacak mı?

Korona tedbirleri kapsamında MEB 1 Haziran Salı gününe kadar bazı kademelere yönelik uzaktan eğitime devam edilmesi yönünde karar aldı.
Yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar ise vaka sayılarının durumuna göre belli olacak. Milyonları yakından ilgilendiren okulların kapanış tarihi için ise 2 Temmuz'a karar verildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P