banner204

banner177

banner193

banner205

KORKULAN OLDU DELTA PLUS VARYANTI TÜRKİYE'DE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta varyantının ardından, Delta plus varyantının da Türkiye'de görüldüğünü açıkladı. Vakaların görüldüğü illerden birisinin İstanbul olduğunu söyleyen Koca, ''Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim" dedi. Öte yandan Delta plus'ın, "endişe verici varyant" kategorisinde değerlendirildiği biliniyor.

GÜNDEM 06.07.2021, 13:17 06.07.2021, 13:19
KORKULAN OLDU DELTA PLUS VARYANTI TÜRKİYE'DE

Türkiye'de Delta varyantının ardından Delta plus varyantı da tespit edildi. 3 farklı ilde yaşayan 3 kişide Delta plus varyantı görüldü. Açıklamayı dünkü Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı.

VAKALARIN BİRİ İSTANBUL'DA

Delta plus varyantı vakalarından birinin İstanbul'da olduğunu söyleyen Koca, "Bunlardan biri İstanbul. Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim" dedi. Vakaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Koca, "Ayakta takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil" diye konuştu.

VARYANTTA SAYI 30'A YÜKSELDİ

Öte yandan Delta varyantı vakaları da artmaya devam ediyor. Bakan Koca son rakamları da basın mensuplarıyla paylaştı. Varyantın görüldüğü il sayısı 30'a yükseldi. Vaka sayısı ise 284 oldu.

AŞIDA ÜÇÜNCÜ DOZ, 50 YAŞ ALTINA DÜŞEBİLİR

Üçüncü doz aşıya ilişkin de bilgi veren Koca, "50 yaşı belki Bilim Kurulu'nda biraz daha aşağı çekebiliriz. Yakında kritik görev almış olan kişiler de belediye başkanları dahil olmak üzere onlara da üçüncü dozu açmış olacağız" dedi.

''ENDİŞE VERİCİ'' KATEGORİSİNDE

Delta plus, Delta varyantının yeni mutasyonudur. Tıbbi literatürde bu mutasyonun adı K417N'dir. Delta Plus varyantı daha hızlı bulaşıcı özelliğe sahiptir. Delta plus, virüsün daha kolay yayılacağını ve antikor tedavisine karşı daha dirençli olabileceğini gösteren araştırmalara dayanarak Hindistan'da "endişe verici varyant" kategorisinde değerlendirilmektedir.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P