banner204

banner177

banner193

banner205

Koronavirüs ilacı bulundu! Virüs etkisiz hale getirildi

BELÇİKA'da geçen ay koronavirüse (Covid-19) karşı antikor bulduklarını duyuran araştırmacılardan yeni müjde geldi. Bilim insanları laboratuvarda koronavirüsü etkisiz hale getirdiklerini duyurdu. Aşıya göre daha kısa ömürlü olan antikorun hızlı bir koruma sağladığı belirtildi.

GÜNDEM 14.03.2020, 12:41
Koronavirüs ilacı bulundu! Virüs etkisiz hale getirildi
© İnternethaber

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ölümler peş peşe ve dünyanın dört bir yanında meydana gelirken çözüm arayışları da sürüyor. Koronavirüs aşısı için daha çok zaman olduğu bilim adamlarınca genel kabul görüyor. Ancak Belçika'dan gelen haber umut verici. Geçen ay koronavirüse (Covid-19) karşı antikor bulduklarını duyuran araştırmacılardan yeni müjde geldi. Bilim insanları laboratuvarda koronavirüsü etkisiz hale getirdiklerini duyurdu. 

COVİD-19 VİRÜSÜ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Belçika'daki Gent Üniversitesi Flaman Biyoteknoloji Enstitüsü (VIB), corona virüse (Covid - 19) karşı koruma sağlayan bir ilacın araştırmasında önemli aşama kaydedildiğini açıkladı. BBC’nin haberine göre, Flaman Biyoteknoloji Enstitüsü uzmanlarından Prof. Dr. Xavier Saelens, laboratuvar ortamında Covid - 19 virüsünü etkisiz hale getirdiklerini belirterek, bunun ileriye doğru atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Bilim ve Ekonomi Bakanı Hilde Crevits, kişisel Twitter hesabından bu açıklamayı paylaşarak, "Zekice ve çığır açan bir adım" olarak değerlendirdi. Ancak bu konuda kat edilecek daha uzun yol bulunduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P