banner201

banner177

banner207

KÜREKLE KÖPEK ÖLDÜREN İŞÇİLER İYİ HALDEN SERBEST KALDI

Konya'da çalıştıkları hayvan rehabilitasyon merkezinde bir köpeği kürekle döverek öldüren kişilere iyi hal indirimli ceza uyguladıktan sonra hükmün açıklaması geri bırakıldı.

GÜNDEM 20.01.2023, 13:15
KÜREKLE KÖPEK ÖLDÜREN İŞÇİLER İYİ HALDEN SERBEST KALDI

Konya Büyükşehir Belediyesi‘ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi‘nde bir köpeği eziyet ederek öldüren sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak, iyi hal indirimli cezaya çarptırılmalarının ardından serbest bırakıldı.

Haklarında altışar yıla kadar hapis cezası istenen sanıklara önce birer yıl hapis cezası verildi. Bu ceza nitelikli halden bir yıl altı aya çıkartıldı. Sanıkların pişmanlık beyanları nedeniyle ise ceza bir yıl üç aya indirilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmaya taraf avukatları ve davaya katılma talebi bulunan bazı barolar ile hayvanları koruma derneklerinin temsilcileri katıldı.

Mahkeme, katılma taleplerini reddettikten sonra verdiği aranın ardından sanıklar hakkındaki kararı açıkladı.

İyi hal indirimi

Sanıklar Bacak ve Çakmak’a “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan önce birer yıl hapis cezası verildi.

Ardından sanıkların barınakta veteriner teknisyen ve sağlık teknisyeni olarak görev yapmaları “nitelikli hal” sayılarak ceza bir yıl altı aya çıkarıldı.

Mahkeme daha sonra cezayı “iyi hal” indirimiyle bir yıl üçer aya indirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Altışar yıla kadar hapis cezası isteniyordu

Konya’nın Meram ilçesi Sefaköy Mahallesi’nde bulunan AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevli, bir köpeği kürekle katletmişti.

Yorumlar (1)
Ayşe bag 1 yıl önce
Hayvanlara merhamet şevkat etmeyene rabbimde merhamet şevkat etmesin o kürekle kafasına vuran vicdansizlarin rabbim tez zamanda aynisini onlara yaşatsın hak Adelet yok rabbimin adaleti büyük
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P