banner177

banner193

MUĞLA'DA YANGINLARIN BİRİ BİTİYOR DİĞERİ BAŞLIYOR

Muğla’da 9 gün önce başlayan orman yangınlarının biri bitiyor, diğeri başlıyor. Bu defa Yatağan da alevlere teslim oldu. Öğle saatlerinde başlayan yangın hızla ilerlerken, söndürme ekiplerinin yanı sıra köylerdeki vatandaşlar da alevlerle mücadele etmek için seferber oldu.

GÜNDEM 06.08.2021, 17:02
MUĞLA'DA YANGINLARIN BİRİ BİTİYOR DİĞERİ BAŞLIYOR

Muğla’nın Yatağan ilçesi ile Aydın’ın Çine ilçesi arasında kalan Yatağan’a bağlı kırsal Hacıveliler köyünün ormanlık alanında yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz bilinmeyen yangında alevler kısa sürede etrafa yayılırken yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Zaman zaman metrelerce havaya ulaşan alevlerde çam ağaçları cayır cayır yanıyor. Arazinin sarp olması nedeniyle müdahalenin de oldukça güç olduğu bölgede ekipler yangın alanına ulaşmak için uzun uğraş verdi.
Yangın çıktığını köylüler de çapasını küreğini alarak bölgeye akın ederken bazı vatandaşlar yangına müdahale etti bazı vatandaşlar ise itfaiye ekiplerinin çalışmalarına destek oldu.
Bir yandan karadan diğer yandan havadan söndürme çalışmalarının sürdüğü yangında alevler Yatağan’a bağlı Hacıveliler Köyü’ndeki evlere 300 metre kadar yaklaştı. Çam kozalaklarının fırlaması nedeniyle kısa sürede etrafa yayılan ve yeni yangınlara sebep olan bölgede alevlerle mücadele oldukça güç şartlarda ve tehlike altında yürütülüyor.
Bu arada, Hacıveliler köyünden evli olduğu öğrenilen ve tatil için köyde bulunan Alman uyruklu 61 yaşındaki Frank Schlammer de yangın yerine koşup söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P