banner201

banner177

banner193

MÜZİSYEN VE SES SANATÇILARI SESLERİNE KULAK VERİLMESİNİ İSTİYOR

Türkiye MÜZSAN Sanatçılar Federasyonu Bursa İl Başkanı Kenan Gandar,  BursaHaberdar Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Türkiye 200 bin ses sanatçısı olduğunu ifade ederek, “Koronavirüs salgını nedeniyle müzisyenler çok zor günler geçiriyor. Birçok arkadaşımız mesleği bırakmak zorunda kaldı. Yardıma muhtaç duruma geldik. Ayrıca yeni düzenleme ile  ‘Covit-19 Pandemi Sürecinde Müzisyen Sanatçı Çalışma Sertifikası’ olmayan müzisyenler etkinliklerde görev yapamayacak.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 01.09.2020, 13:24
MÜZİSYEN VE SES SANATÇILARI SESLERİNE KULAK VERİLMESİNİ İSTİYOR

Türkiye MÜZSAN Sanatçılar Federasyonu Bursa İl Başkanı Kenan Gandar  koronavirüs salgını nedeniyle zor günlerden geçtiklerinin altını çizdiği açıklamasında, müzisyenlere hijyen eğitimi verildiğini  ‘Covit-19 Pandemi Sürecinde Müzisyen Sanatçı Çalışma Sertifikası’ olmayan müzisyenlerin etkinlik ve organizasyonlarda görev yapamayacağını ifade etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle zorlu bir süreç yaşayan müzisyenler Bursa’da bir araya geldi. Türkiye MÜZSAN Sanatçılar Federasyonu Bursa İl Başkanı Kenan Gandar  çağrısı üzerine toplanan 200’ü aşkın üye sorunlarını dile getirdi. Başkan Kenan Gandar yaptığı açıklamada, “Eğlence mekanları aylarca kapalı kaldı. Bu süreçte bazı arkadaşlarımız mesleği bırakıp başka işlere yöneldi. Dernek olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türkiye genelinde 200 bin civarında müzisyen ve ses sanatçısı var. 200 bin müzisyenden sadece 5 bini emeğinin karşılığını alabiliyor. Amacımız bu sektörde hizmet veren tüm arkadaşlarımızı tek çatı altında toplayarak daha güçlü bir duruma gelmek. MÜZSAN üyelerinin işyeri ve çalışma şartları daha kurumsal oluyor. MÜZSAN kimliği birçok mekanda ayrıcalıklı oluyor.  Üyelerimizin yasal haklarını koruyoruz. Danışmanlık hizmeti veriyoruz. Üyelerimizin özlük haklarını korurken işyeri sahiplerinin de karşılaştığı sorunlara kayıtsız kalamayız. Biz onların sesi ve vicdanıyız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P