banner201

banner177

banner207

OKULLARDA ÖDENEK SORUNU PATLAK VERDİ  

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, okulların açılmasına kısa bir zaman kaldığını belirterek, “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu”nun yayınlandığını ifade etti. Acar yaptığı açıklamada, kılavuzda belirtilen şartların yerine getirilmesinin mevcut durumda mümkün olmadığını belirterek okullara ödenek gönderilmesi gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 06.08.2020, 19:25
OKULLARDA ÖDENEK SORUNU PATLAK VERDİ  

Milli Eğitim Bakanlığı ,daha önce 81 ildeki ilgili kurumlara gönderdiği genelge ile okulların ne zaman açılacağını ve okullardaki tatillerin hangi günlerde olacağını belirlemişti. Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre okullar 31 Ağustos tarihinde kapılarını öğrencilere açacak. Okulların kapanış tarihi ise 18 Haziran 2021. Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar okulların durumu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bakanlığımız salgınla mücadele ve yeni normal sürecinde okulların açılması sürecinde ayrıca Sanayi Bakanlığı ile protokol yapıp Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu yayımladı.

Fakat bu kılavuzdaki şartları yerine nasıl getireceğiz? Okullarda olmayan ya da yetersiz olan temizlik personeli ve temizlik malzemesi ile bunun olması mümkün müdür?

Salgın kapsamında alınması gereken önlem ve tedbirler doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecektir muhakkak; ancak bu tedbirlerin okullarda ne kadar alınabileceği merak konusu.

Bu bağlamda istenilen ve beklenen salgın tedbirlerinin alınabilmesi için okullara ciddi anlamda bir yük geliyor, uzun zamandır kapalı olan okullar zor durumda, ayrıca fiziki şartlar da zorlanmaya sebep olabilecektir.

Maske, mesafe, temizlik şeklinde özetlenebilecek olan Yeni Normal'de, okullarımızın açıldığındaki alınması gereken tedbirleri hayata geçirebilmeleri için ilave kaynağa ihtiyaç duyulacaktır, aksi takdirde uygulama zor gözükmektedir.

Çözüm olarak öğrenci sayısı, kapalı alan vb kriterlerle okullarımıza ödenek gönderilmesi elzemdir.

Özellikle TYP İŞ-KUR kapsamında görevlendirilecek personel ve ödenek gönderme işi de salgınla sınırlı olmamalı, kurumlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak devamlılıkta olmalıdır. Okulların ihtiyaçları için bu uygulamalar en kısa sürede hayata geçirilmelidir.

Hulasa okullarda temizlik yapacak görevliler yok, İŞ KUR her yıl okullar açıldıktan sonra görevlendirmeleri yapıyordu.Özellikle bu sene milyonlarca çocuğumuzun ve bir milyonun üzerindeki eğitimcinin sağlığı tehlikeye atılmamalıdır.

İş-Kur bu yıl gecikmeden okullara temizlik ve güvenlik elemanı görevlendirmesini yapmalıdır. Aksi takdirde temizlik ve güvenlik açığı ortaya çıkacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, bu konuda inisiyatif alarak okul idarecilerimizi riskten ve sıkıntıdan kurtarma konusunda adım atmalıdır.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P