banner204

banner177

banner193

banner205

TARİHİ SURLARIMIZ YIKILIYOR !

Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olan ancak turizm içinde hak ettiği payı bir türlü alamayan İznik'te şimdi de 2 bin 500 yıllık tarihi surlar yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...Tarihi surların yol kenarında olması ise felaketin boyutunu gözler önüne seriyor. Bursalılar ise tarihi dokulara sahip çıkılmasını istiyor. İşte detaylar

GÜNDEM 27.09.2021, 09:48
TARİHİ SURLARIMIZ YIKILIYOR !

Bithynia devrinde M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilmeye başlanan İznik surları, Roma ve Bizans dönemlerindeki yeni eklentilerle günümüzdeki şeklini aldı. İznik’in çevresini beş kenarlı çokgen şekilde kuşatan surlar, yaklaşık 4 bin 970 metre uzunluğa sahip, Yenişehirkapı çevresinde bulunan surların bazı bölgelerinin ortadan ikiye ayrıldığı görüldü. Her ân yıkılma tehlikesi olan surların hemen yanından yol geçiyor. Yolu çok sayıda araç ve yaya kullanıyor. Vatandaşlar ortadan ikiye ayrılan surların kimseye zarar vermeden bir ân önce onarılmasını istiyor.


Ortadan ikiye ayrılan tarihî surların altından her gün geçen emekli öğretmen Taner Gübre, "Biz bu surların altından yaya olarak geçiyoruz. Yanından araçlar da geçiyor. Bu surlar çatlamış. İlla birilerinin üzerine yıkılması mı bekleniyor? Surların diğer bölgelerini güzel bir şekilde onardılar. O bölge burası kadar işlek değil. Burası daha işlek. Yukarıdan bir taş düşse can kaybı yaşanabilir. Surlar bir ân önce tadilattan geçirilmeli" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P