banner204

banner177

banner193

banner205

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Toplu Konut İdaresi TOKİ kura çekimi tarihleri öncesi geri sayım başladı. E-devlet üzerinden başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde ikinci aşama olan kura çekimi aşamasına geçilecek. İşte 2022 TOKİ kura çekimi tarihleri...

GÜNDEM 30.10.2022, 14:08
TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ kura çekimi tarihleri belli oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük en büyük konut projesinde bugün başvurulurda son gün. Başvuru sürecinde sona gelinmesiyle birlikte TOKİ kura çekimi süreci de başlamış olacak. Peki, Ankara, İzmir ve İstanbul TOKİ kura çekimi ne zaman?

Başvurular 31 Ekim'de bitiyor

Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri açıklandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir. 

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ kura sonuçları, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut'un açıklamasına göre 31 Ekim'den sonraki ilk hafta başlayacak.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını canlı yayında açıkladı. Bulut TOKİ kura çekimi hakkında şunları söyledi; 

608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz. Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak.

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

Öte yandan kura çekimi hakkında açıklama yapan Bakan Kurum ise "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek. " dedi.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.)

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P