banner177

banner193

TOPLANTI ERKENE ALINDI: PAZAR YASAĞI KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel programı nedeniyle erkene çekilen Kabine, bugün toplanıyor. Vaka sayılarında düşüş sürerken, bugünkü toplantıdan da pazar günü sürdürülen sokağa çıkma yasağının kaldırılması kararının çıkması bekleniyor.

GÜNDEM 10.06.2021, 09:08 10.06.2021, 10:40
TOPLANTI ERKENE ALINDI: PAZAR YASAĞI KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı ve yurt içindeki diğer programlarını bitirdikten sonra 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek. Bu nedenle Kabine Toplantısı bugüne alındı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantının en önemli gündem maddesi koronavirüs salgınıyla mücadele olacak. Toplantıda, Kovid-19'la mücadele kapsamında kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından vaka ve vefat sayılarının seyri, aşılama sürecindeki son durum ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Koronavirüs vaka sayılarının seyrinin değerlendirileceği Kabine Toplantısı'nda yeni kararlar alınıp alınmayacağı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik toplantı sonrası bu konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Pazar kısıtlamaları kaldırılacak mı?

Yeni normalleşme planında 1 Haziran'dan itibaren hafta sonu cumartesi günü için sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00'da başlayacak şekilde güncellenmiş, pazar günü ise tüm gün kısıtlama uygulanması kararı alınmıştı. Pazar günü kısıtlamasının da kaldırılıp kaldırılmayacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından belli olacak.

Maske yasağı kalkacak mı?

Kabine toplantısının bir diğer önemli maddesi, koronavirüsle mücadele çerçevesinde gevşetilen bazı sınırlamaların vaka sayılarına nasıl yansıdığı olacak. Toplantıda aşılamadaki son durumun yanı sıra sokakta maske yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu da gündeme gelecek.

TOPLANTI YİNE ERTELENDİ (SON DAKİKA)

Bugün yapılması planlanan ve maske ile pazar yasağının görüşüleceği Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki yoğunluk nedeniyle 21 Haziran'a ertelendi. Erdoğan NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Brüksel'e gidecek.

Yorumlar (1)
Veli Baba 3 yıl önce
Üniversite sınavından sonra kaldırılsın
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P