banner201

banner177

banner193

TRENDYOL'DAN ÇALIŞANLARINI SEVİNDİREN HABER GELDİ: ZAMDA İYİLEŞTİRME

İki gün önce maaşlarına yapılan yüzde 11'lik zammı protesto etmek için kontak kapatma eylemlerine başlayan Trendyol Express çalışanlarının eylemleri sonuç verdi. Sözleşmeli teslimatçıların maaşlarına yüzde 39 zam yapıldı ve aylık toplam hak edişlerinin 12 bin 500 TL + KDV olacağı belirtildi. Teslimatçıların hak edişleri yakıt, araç masrafı gibi giderler sonrası 4 bin TL'ye düşüyordu.

GÜNDEM 26.01.2022, 16:15 26.01.2022, 17:56
TRENDYOL'DAN ÇALIŞANLARINI SEVİNDİREN HABER GELDİ: ZAMDA İYİLEŞTİRME

Online alışveriş sitelerinden Trendyol’da kendi namına çalışan sözleşmeli teslimatçıların hak edişlerine yapılan yüzde 11’lik zammı protesto etmek amacıyla yaptığı eylemler sonuç verdi ve çalışanların maaşlarına yüzde 39 oranında zam yapıldı.

Trendyol’dan yapılan açıklamada, “2022 içerisinde, bir taşıyıcı iş ortağının faaliyet gösterdiği süreye bağlı olarak taşıdığı paket sayısına göre toplam hak edişinin aylık en az 12 bin 500 TL+KDV olması, iş ortaklarımızın da beklentilerini karşılar şekilde, garanti altına alınmıştır” denildi.

Şirketten yapılan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Mevcut iddialarda ise, sadece ‘iş ortağı destek paketleri’nde geçerli olan hizmet bedeli artış oranı ön plana çıkarılmıştır. Tek başına bu oran üzerinden değerlendirme yapmak eksik ve yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Trendyol tüm iş ortaklarının memnuniyetini her şeyin önüne koyan bir şirkettir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir.”

KONVOYLAR HALİNDE GENEL MERKEZE GELMİŞLERDİ

İki gün önce kontak kapatma eylemlerine başlayan çalışanlar, bugün uzun konvoylar halinde Trendyol’un Maslak’taki genel merkezi önünde toplanmışlardı.

Sozcu.com.tr’ye konuşan çalışanlar, “İstanbul’un tamamında, Trakya bölgesinde ve diğer illerde dün kendi şubesinin önünde kontak kapatma eylemi yapan arkadaşlarımızın katılımıyla bugün Maslak’taki genel merkez önünde toplanıyoruz. Hakkımızı alana kadar buradan ayrılmama kararı aldık” demişti. 

Maaşlarına yüzde 11 oranında zam yapıldığını belirten ve bunu protesto etmek için önceki gün şirketin İstanbul Maslak’taki binası önünde toplanan Trendyol Express çalışanları, dün de ülke genelinde kontak kapatma eylemine devam etmişti.

Paket başına yüzde 50 zam talep eden çalışanlar, mevcut halde araç bakım masrafı, yakıt, vergiler gibi masrafları düşüldüğünde aylık kazançlarının asgari ücretin altında, 3 bin 500-4 bin TL olmasından dolayı eylemlere başlamışlardı.

Sozcu.com.tr’ye bilgi veren Trendyol kaynakları ise, yapılan zammın yüzde 11 değil, yüzde 22 olduğunu; şu an eylemde olan çalışanların piyasa ortalamasının yaklaşık iki katı ücret aldığını belirtmiş ve bu çalışanların hak edişlerinin 10 bin TL'nin altında kalması durumunda bunun en az 10 bin liraya tamamlanacağı garantisini Trendyol'un kendilerine verdiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P