banner201

banner177

banner193

TÜM TÜRKİYE'DE YASAKLANIYOR

Artan orman yangınları hakkında AFAD Başkanlığından 81 il valiliğine genelge gönderdi. Yayınlanan genelgeye göre olabilecek orman yangınları sebebiyle ormanlara girişi kamp işletmeleri dışındaki ormanlık alanlarda kamp yapılması yasaklandı.

GÜNDEM 21.07.2022, 11:56
TÜM TÜRKİYE'DE YASAKLANIYOR

AFAD vatandaşı orman yangınları hakkında uyardı.

Sıcaklık artışıyla birlikte orman çevresinde insan hareketliliğinin azalması gerektiğini dile getiren AFAD uyarılarını sıklaştırarak çeşitli bölgelerde orman yangını riskinin artırabileceği belirtilerek, dikkatli olunması istendi.

ORMANLIK ALANA GİRİŞ YASAK

Buna göre: orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişler 31 Ağustos 2022 tarihine kadar yasaklanacak.

HAVAİ FİŞEK, DİLEK BALONU YASAK

Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyecek. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına müsaade edilmeyecek.

DEVRİYELER SIKILAŞTIRACAK

Muhtemel orman yangınında etkilenebilecek özel tedbir alınması gereken yerleşim yerleri, kritik yapı, fabrika, depo ve benzeri etkilenebilecek alanlar belirlenerek, bu alanların yetkilisine kendi tedbirlerini almaları hususunda gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılacak. Toplumsal ve bireysel tedbirler konusunda da halkın bilgilendirilmesi sağlanacak. Orman görevlileri ile birlikte Jandarma ve Polis devriyelerinin sürekli hale getirilecek, devriye zamanları sıklaştırılacak. Orman alanlarında drone, KGYS vb vasıtalarla yapılan izleme ve gözlem faaliyetlerinin arttırılacak.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P