banner204

banner177

banner193

banner205

"TÜRKİYE, SURİYE'DE OPERASYONA HAZIRLANIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye konusunda bardağın taştığını belirtmesi üzerine Reuters, Türkiye'nin YPG'ye karşı operasyona hazırlandığını duyurdu.

GÜNDEM 16.10.2021, 16:02
"TÜRKİYE, SURİYE'DE OPERASYONA HAZIRLANIYOR"

Türkiye'nin sınırdaki terör örgütlerine karşı güvenliği sağlamak amacıyla düzenlediği operasyonlar, dünya basınında ses getirmeye devam ediyor.

Reuters, iki Türk yetkiliyi kaynak gösterdiği haberinde, ABD ve Rusya ile görüşmelerin başarısız olması durumunda Türkiye'nin kuzey Suriye'deki Amerika destekli Kürt gruplara yönelik sınır ötesi harekete hazırlandığı bildirildi.

Üst düzey bir yetkili, "Bize karşı sürekli saldırıların gerçekleştirildiği Tel Rıfat bölgesi başta olmak üzere bölgelerin temizlenmesi elzemdir" diye konuştu. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) hazırlıklar yaptığını söyleyen yetkili, "Bununla ilgili karar alındı ve belirli ülkelerle gerekli koordinasyon yapılacak. Bu konu Rusya ve ABD ile görüşülecek” dedi.

Erdoğan, Biden ile bu ay sonunda görüşecek
Kaynaklar, Erdoğan'ın ekim ayının sonunda Roma'da yapılacak dünyanın önde gelen ekonomilerinin buluşacağı G20 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile bu konuyu konuşacağını belirtti.

Erdoğan'ın Biden ile yapacağı görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temasa geçeceğini belirten yetkili, Tel Rıfat'a ve "birkaç yere" atıfta bulunarak, "Diplomasiden bir sonuç çıkmazsa ve PYD bu bölgeleri terk etmezse operasyon kaçınılmaz görünüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı bardağın taştığını belirtmişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Ankara'nın kuzey Suriye'den kaynaklanan tehditlerden kurtulmaya karar verdiğini ve iki özel harekat polisinin öldüğü YPG saldırısının 'bardağı taşırdığını' söyledi.

Bir diğer yetkili, YPG'nin 30 km'den daha az olmamak üzere tekrar itilmesi gerektiğini belirterek, Rusya'nın son saldırıların geldiği bölgelerden tamamen sorumlu olduğunu kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta yaptığı açıklamada, "Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız." ifadelerini kullanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Son zamanlarda bu tür saldırıları görmeye başladık. Terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye’ye roket atma menzili yaklaşık 30 kilometre. Biz Fırat Kalkanı Harekatı’nı başlattıktan sonra da diğer Suriye’nin kuzey doğu bölgesindeki harekatlarımızda da Amerika ve Rusya’yla bir mutabakata varmıştık. Her iki ülke de bu bölgedeki teröristleri en az 30 kilometre güneye çıkaracaklardı. Bu sözler maalesef tutulmadı." diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P