banner201

banner177

banner207

VAKALAR PATLADI... Okullar Eylülde açılacak mı ?

Türkiye'de vaka sayılarının yeniden artışa geçmesiyle birlikte okulların geleceği tekrar gündem oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, "'Bu ülke çocuklarını daha fazla eve kapatmamalı" dedi. İşte detaylar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir." dedi.

GÜNDEM 24.07.2021, 14:10
VAKALAR PATLADI... Okullar Eylülde açılacak mı ?

Dünyada son günlerde etkisini arttıran koronavirüsün 'Delta' varyantı ile birlikte Türkiye'nin gündemi yeniden koronavirüs oldu. Sağlık Bakanlığı'nın 23 Temmuz için açıkladığı tabloya göre Türkiye'de vaka sayısı 11 bin 94'e kadar çıktı. 60 kişi ise hayatını kaybetti. Günden güne artan vaka sayısı akıllara okullarda yüz yüze eğitimin durumunu getirdi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, her ne olursa olsun okulların açılması gerektiğini ve bir an önce çocuklarda aşılamaya geçilmenin önemine dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da son dakika yüz yüze eğitim açıklaması geldi. 

Bakan Ziya Selçuk, Twitter'dan paylaştığı mesajında, etkinliklerin yaz boyu telafi kapsamında devam ettiğini belirtti.
Tedbirler ve yüksek dikkatle yeni döneme eylül ayında başlayacaklarını kaydeden Selçuk, "Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir." dedi.

  'Bu ülke çocuklarını daha fazla eve kapatmamalı'  

Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Artık bu ülke çocuklarını daha fazla eve kapatmamalı, öğretmenlerini daha fazla yormamalı. Velilerimizi daha çok yormamalıyız. Okullarımızı açmalıyız, inşallah 6 Eylül'de açacağız. Hep birlikte bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P