banner177

banner193

"YÜKSEK FAİZE HALKIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin ekonomi eleştirilerine yanıt vererek, "Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar. Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz." dedi.

GÜNDEM 26.11.2021, 17:36
"YÜKSEK FAİZE HALKIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de “Alsancak Stadı ile 96 Tesisin Toplu Açılış Töreni”ne katıldı.

Son günlerde yaşanan döviz kurundaki artış sonrası muhalefetten gelen sert eleştirilere Erdoğan, yanıt verdi.

"Üretim, istihdam ve cari denge odaklı bu ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu faizler düşecek" dedi. 

"Onların dönemlerinde gecelik 7 bin 500'leri bulan faizleri gördü"

CHP'nin ekonomiye dair eleştirilerine değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünlerde CHP ekibi ülke yandı bitti diye ortalığı karıştırıyor. Halbuki onların dönemlerinde gecelik 7 bin 500'leri bulan faizleri gördü mü? Bunun altından kim kalkar ve hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı sıkıntılı günleri yaşadı mı? Tabi bunları 18 yaş altı grup bilmez. Bu ülke onların döneminde ellerindeki paraları tefecilerin yağmaladığı dönemlerdi. Bankaların hortumlandığı ihanetler gördü. Gençler biz onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Milletimizin tüm kesimlerinin hak, özgürlük, yatırım taleplerini gerçekleştirerek ülkemizi büyüttük. Geçmişte yıllarca milletimiz çok ciddi çileler çekti. 

Partimizi kapatmaya çalışmaktan, darbe girişimlerinden, ekonomik sabotajlara kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz çalıştık, çabaladık ama bir şeyi aklımızdan hiç çıkarmadık. 

"CHP'nin parti sözcüsü IMF'le hala kol kola geziyor"

Gelişmekte olan ülkelere karşı kullanılan IMF reçetelerini devre dışı bıraktık. IMF'yi bu ülkeden biz çıkardık. CHP'nin parti sözcüsü IMF'le hala kol kola geziyor. 23 milyar Dolar IMF borcunu 2013'te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası'ndaki rezervi 27.5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıkardık.

"Geri döndüremeyecekler"

Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı bu ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler.

"Bu faizler düşecek"

Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar.

Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P