banner204

banner177

banner193

banner205

BURSALI ÖĞRENCİLER PEYGAMBERLERİN ÖRNEK HAYATLARINI ÖĞRENDİ

Bursa’da görev yapan iki öğretmenin önderliğinde gerçekleştirilen ‘Kur’an-ı kerimde adları geçen peygamberleri tanıyalım’ projesi tamamlandı. Türkiye’den 9, Azerbaycan’dan bir öğretmenin yer aldığı projeye katılan öğrenciler, peygamberlerin örnek hayatlarını öğrenme fırsatı buldu.

HABERDE İNSAN 24.05.2021, 17:21
BURSALI ÖĞRENCİLER PEYGAMBERLERİN ÖRNEK HAYATLARINI ÖĞRENDİ

‘Peygamberleri Tanıyalım’ projesi, Yıldırım Emek Ortaokulu öğretmenlerinden Melahat Kaykın ve Osmangazi Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Sena Karamus tarafından hazırlandı. Şubat ayında başlatılan ve ramazan ayının manevî ikliminin de tesiriyle büyük ilginin olduğu proje 4 ayda tamamlandı. Projeye Bursa Emek Ortaokulu, Bursa Osmangazi Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu, Zonguldak Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu, Ordu Fatsa Sakarya Ortaokulu, İstanbul Esenyurt Güzelyurt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mersin Özel Debi Akademi Ortaokulu, Çorum Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Karabük Mevlana İmam Hatip Ortaokulu ve Azerbaycan İsmailli Rayonu Gandov Umumi Ortaokulu’ndan öğrenciler katıldı. Proje hazırlayıcıları Melahat Kaykın ve Sena Karamus, dünyayı etkisi altına alan salgından en çok etkilenen kesimlerden birinin de eğitim camiası olduğunu belirterek, bu süreci iyi değerlendirmek ve öğrencilerin maneviyatını yükseltebilmek adınaiçin böyle bir adım attıklarını dile getirdi.


Projenin, öğrencileri peygamberlerimizin örnek hayatları konusunda bilgilendirmeyi ve örnek almalarını sağlamayı hedeflediğini belirten Kaykın ve Karamus, projenin ramazan ayında gerçekleştirildiğini dile getirdi. Projeye katılan öğrencilerin Kur’an’-ı kerimde adı geçen peygamberleri yakından tanıdığını, geçmişi günümüz teknolojik ortamıyla daha farklı yorumlama şansı bulduklarından söz eden Melahat Kaykın ve Sena Karamus, şu bilgileri aktardı:
"ğrencilerimizin hayatlarını şekillendirmesine yardımcı olmayı ve hayata farklı pençelerden bakmayı öğrenmelerini hedefledik. Çevremize, insanlara, aile ve topluma da bu görüşleri aktarıp örnek olmayı ilke edindik. Öğrencilerimizin Peygamberlerin yaşadığı dönemler hakkında bilgi sahibi olmasını istedik. Peygamberlerimizin hayatı, onların sabrı, hoşgörüsü merhameti bize ışık olmuştur. Öğrencilerimiz bu proje kapsamında hikâye, şiir yazarak kendilerini daha iyi ifade etme fırsatı buldular. Bilgisayar oyunları, yarışmalar ile projeye farklı boyut kazandırdılar" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P