banner201

banner177

banner193

Sağır ve Dilsizler Derneği’nden renkli iftar

Bursa'da İşitme Engelliler camiasında 1957’den bu yana hizmet veren yarım asırlık  çınar,  Bursa Sağır Dilsizleri Himaye ve Yardım Derneği çatısında altında hizmet verenler ve Japonya’dan gelen işitme engelli misafirlerin katıldığı iftar programı düzenlendi. Oldukça renkli anların yaşandığı iftarda birlik ve beraberlik mesajları verilirken Japon misafirlere İslam dini ve oruç ibadeti anlatıldı.

HABERDE İNSAN 01.06.2019, 00:51 01.06.2019, 14:20
Sağır ve Dilsizler Derneği’nden renkli iftar

Haber: Ömür Dilekmen


Gelişiyle tüm Müslüman alemini sevindiren Ramazan Ayı’nın son günlerini yaşarken, birlik ve beraberliğe sahne olan Bursa Sağır Dilsizleri  Himaye ve Yardım Derneği’nin iftarı Fomara   Meydanı’ndaki dernek merkezinde verildi. İftara 1957 den bu yana hizmet vermiş başkanlar ve üyelerin yanı sıra misafirlerde katılırken, iftar güzel ve duygusal anlara sahne oldu.  

İftar sofrasını Derneğin Osmangazi ilçesi Ahmetpaşa  Mahallesi’ndeki dernek merkezini kuran yöneticiler, gencinden yaşlısına  her yaştan üyesini aynı sofralarda buluşturdu.

“SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

 Bursa Sağır Dilsizleri Himaye ve Yardım Derneği Başkanı Şener Baş iftar programında yaptığı konuşmada  katılımcılara,  “Böylesine güzel, bin aydan hayırlı Kadir Gece’sinde, bizimle iftar yapmayı tercih ettiğiniz için sizlere ve derneğimizin  değerli üyelerine teşekkür ederim. Derneğimiz ve üyelerimiz için önümüzde ki dönemde de durmadan çalışacağız. Sağır ve dilsizlerin haklarını savunmaya onların toplumdaki yeri ve önemini anlatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu

“RAMAZAN; KUCAKLAŞMA, BİR OLMA AYI”

Katılımcıların Kadir Gecesi'ni ve Bayramını da tebrik eden Başkan Baş birlik ve beraberlik mesajı vererek,  “Ramazan Ayı birlikteliğin, kucaklaşmanın olduğu bir aydır. Kadir Gecesi, birbirimiz için ve zulüm altında olan tüm dünya Müslümanları için dua edelim. Suriye’de ,Filistin Gazze'de, Arakan’da ve Dünya’nın dört bir yanında Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü son bulması için ellerimizi semaya açalım. Bir olalım ve bu güzel Kadir Gecesi’nde dualarda buluşalım.” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P