banner177

banner193

15.05.2019, 13:53

Hangi İslam?

İslam!
Ama hangi İslam?
Kaç tane İslam var?
Efendim bendeniz islamın tek bir kaynaktan, varoluşun sahibi olan alemlerin rabbinden, Hz. Muhammed’in (a.s) kalbine ilka edildiğini bilenlerdenim.
Bu konuda da ukalalık gibi algılanmasın ama, yıllardır peygamberi (a.s) doğru anlama konusunda okumalar yapan, tabiri caizse dirsek çürütenlerdenim.
Girizgahta izahatımın nedeni ise, İslam konusunda bilgisizlikten dolayı herhangi bir kafa karışıklığı yaşamadığım bilinsin ve söylenmek isteneni de bu minvalde anlayın istiyor olmamdan dolayıdır.
O halde niçin, hangi islam ?
Efendim malumunuzdur, gün geçmiyor ki eli kanlı bir cinayet şebekesi gibi hareket eden DAEŞ adlı terör örgütünün “islam” adına bir katliamına daha tanık olmayalım.
En son Fransa’nın başkenti Paris’te, uluslarararası çapta ses getiren bir terör saldırısında kalmıştık.
Yurdumuzda ise PKK terör örgütünün bütün anlamsızlığı/amaçsızlığı ve kör şiddetinin pervasızlığıyla gündemi işgal ettiği bir ortamda, bu sefer başka bir terör saldırısıyla yine uluslararası çapta, güzelim İstanbul da, menfur bir terör saldırısına konu olduk. Üzüldük.
Önceki saldırılardan sonra yaşanan kargaşalık bu kez kafa karışıklığına mahal vermeksizin, terörün tam da istediği şekliyle, kitleyi bir korku psikozuna düçar etme durumuna engel olma amaçlı olsa gerek, haberin işlenmesine yayın yasağı getirildi.
Bu vahim durumu canlı olarak insanların izlemesi gerektiğini düşünenlere diyeceğim o ki; Amerikada ki 11 Eylül saldırılarını ve Paris saldırısı sonrası kriz yönetmini, kitlelerin nasıl yönetildiğini, bütün idolojik şartlanmalardan uzaklaşarak tekrar ama teknik ve analitik bir gözlemden geçirin.
Bu durum üzüm yemekten ziyade bağcıyı dövmeye yarar yorumlardan bağımsız, kamu yönetimiyle alakalı bir durumdur ki burada artık ortak akıl devreye girebilmelidir.
.
Evet, DAEŞ hangi islam adına bu cinayetleri işledi ve işliyor?

Hiç düşündünüz mü?

Tarih içerisinde üretilmiş köy fıkhını / yorumunu islam’ın kendisi zannediyor olabilir mi?

Kanaatimce samimi ama cahil ve uluslar arası istihbarat birimlerinin elinde araçsallaşmış bir terör örgütüdür DAEŞ.

DAEŞ Kuran’ın hangi tarihte kime, neyi, nasıl bir dille söylediğini gözardı ederek, zahiri lafzi hükümlerini alıp oradan bir yaşam tarzı çıkarmaya çalışan, Kuran’ın ilk iniş surelerinde olduğu gibi İkra (oku), Nun (kalem) Müddesir ( kalk ve uyar) hedefli bir medeniyet perspektifi sürecini görmezden gelerek, savunma amaçlı savaş ayetlerini merkeze alıp, masum insanları öldürmeyi marifet zanneden, hakkı ararken batıla düşenlerden.

Bilinsin ki bu duruş sahipleri Peygamberlerin diriltici nefesi olan vahyin konusu olmaktan çok, kendi egosunu / ihtiraslarını / ezilmişliklerini İslam’ın adını kullanarak şarlatanlık yapanlarla değerlendirilecek bir konunun konusu olabilirler.

O islam ki 23 yıl gibi kısa bir zaman aralığında bir kabile topluluğunu, zamanın iki süper gücüne Kisra ve Bizans’a karşı alternatif bir medeniyet oluşturmasına neden olandır.

O gün insanına medeni olmayı öğreten/medeniyet kurduran, bugünün İnsanına hiçbir şeyden haberi olmayan masum insanları git öldür der mi?

Son tahlilde biz susalım, kerim kitap konuşsun: Allah sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah adaletli davrananları sever.

Mümtehine suresi 8

Vesselam

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P