banner204

banner177

banner193

11.02.2020, 10:47

İGDAŞ’ın başındaki yönetici iyi rol yapıyormuş!

Güncel siyaseti, özellikle de Ekrem İmamoğlu’nun neler yaptığını takip edenleriniz varsa geçtiğimiz Ağustos ayının son günlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden biri olan İGDAŞ’ın başına atama yapıldığını hatırlayacaklardır. İGDAŞ Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım’ın büyükşehir bünyesindeki 30 farklı şirketin genel müdürüyle birlikte Ağustos ayının ilk yarısında istifa etmesi üzerine boşalan koltuğa Dr. Mithat Bülent Özmen ay sonuna doğru ataması yapılarak genel müdürlük makamına getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı değişmiştir ve tabii olarak İGDAŞ gibi büyük kurumların başına atama yapılacaktır. Bunda herhangi bir olağan dışı durum yok. Olağan dışı durum Özmen’in İGDAŞ’ın başına gelmeden önce yaptığı görevde çizdiği görüntüde var!

1988 – 1992 yılları arasında mülkiyede okuyan Özmen, Kent Üniversitesi’nde ve Brüksel’de master yaptıktan sonra İstanbul’da Okan Üniversitesi’nde de doktora yaptı. Doktora alanı bankacılık ve finans üzerineydi!

İki yıl Dışişleri Bakanlığı’nda çalıştıktan sonra İş Bankası Teftiş Kurulu’na girdi. Banka ve finans kuruluşlarının yanı sıra reel sektörde CCO, CRO, COO, CFO gibi görevlerde bulundu. Bunlar nedir diye merak edenleriniz CEO denilen görevin altında görevler olduğunu bilin yeter!

Son görevi ise Türkiye Varlık Fonu’nda CFO ve COO görevlerinde bulundu. Fakat bu görevden hemen önce hem bir holdingin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luğunu yapan Özmen aynı zamanda Doğalgaz İthalatçıları Derneği (GAZİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüttü. Ne var bunda diyebilirsiniz? Haklısınız. Özmen çok başarılı biri olmalı ki hem GAZİD hem de Türkiye Varlık Fonu’nda tepe görevlerde bulunabilmiş! Derdik, ama bu iki göreve de AK Partili gibi görünerek ve kabinenin en güçlü bakanlarından birinin desteğiyle geldiğini hatırlayıverdik birden! AK Parti Camiası Özmen’i partili bilirken, Özmen aynı zamanda CHP’nin İstanbul’daki ilçelerinden birinin gençlik komisyonunda da üyedir!

Ankara koridorlarında şimdilerde deniliyor ki “Kabinenin bu önemli ismi şimdilerde köpürüyor. Böyle bir yanlışa nasıl düştük diye hayıflanıyor. Bu herife nasıl destek olduk diye dövünüyor”! Eğer doğruysa Ankara koridorlarında dile getirilen bu söylentiler, Özmen’in işi epey zor demektir.

Zor demektir, çünkü her ne kadar İGDAŞ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştirak şirketi de olsa, mevzuat gereği hükümetin kurumlarıyla işini yürütmek zorunda!

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P