banner177

banner193

30.11.2020, 16:52

İL BAŞKANI ONUN BUNUN ADAMI DEĞİL, MİLLETİN ADAMI OLMALI !

Bursa siyasetinde şu sıralar tek gündem AK Parti Bursa’nın yeni il başkanı kim olacak ? Sorunun cevabı merakla beklenirken bir gazeteci olarak uzaktan yakından konuyu takip ediyorum.

 İl Başkanlığı için neredeyse her gün yeni bir isim yazılıp çiziliyor. Bursa siyasetinin önde gelenleri,  bazı milletvekilleri bakanlar kendilerinin yakın gördüğü ismi destekliyor, çalışmalar yürütüyor. 

Bursa’nın dertleriyle dertlenecek, sorunlarına çözüm üretecek isimler yerine; ‘Hangi isim benim işime daha çok yarayacak?’ derdine düşüldü. Geçmişten ders alınmıyor. İl teşkilatlarının düşen nabzını yeniden yükseltecek, Gençlik Kolları’nın heyecanına heyecan katacak, iş bitirecek, icraat yapacak bir başkana Bursa’nın ihtiyacı var.

 Diğer yandan bu saydıklarımı görmezden gelen bazı siyasilerin veya birilerinin ağzından çıkacak isme Bursa İl Başkanlığı verilmemeli. İl başkanlığı koltuğu basite indirgenmemeli. Kendi görüşüm isteyen katılır-katılmaz… Nedir bu fabrika sahiplerini oraya zorla oturtma çabası? Nedir bu; varlığı, malı, mülkü, siyasi çevresi güçlü birini oraya oturtma derdi !? Zengin veya siyasi çevresi güçlü biri olmayınca Bursa yönetilemiyor mu? Yoksa derdiniz Bursa değil mi ? Bursa’nın derdiyle dertlenecek zengin olmayan biri yok mu?  Yok mu hak hukuktan anlayan biri ? 

Bugün Bursa’nın geleceği düşünülmeden sadece birilerinin adamı olduğu için birileri tarafından desteklenen bir isim İl Başkanlığa koltuğuna oturmasa da, İl Başkanı olacak kişiye yaranmak için senin arkanda biz vardık, seni biz getirdik diyeceklerdir. 

Şimdiden gelene gidene hayırlı olsun. Çünkü hayırlı olsun demekten başka çaremiz yok. Oysa ki en büyük sıkıntıyı Bursalılar çekiyor, en büyük desteği de istesek de istemesek de Bursa halkı veriyor…

Yorumlar (3)
Hikmet 3 yıl önce
Bu gibi görevlere getirilecek kişiler dava adami idealist kişiler olmalı ve iş dunyasindan olmamali yoksa derleeeer
Kadir GÜNEŞ 3 yıl önce
Tebrikler kardeşim ağzına yüreğine sağlık
Haydar 3 yıl önce
Düşünce güzel ama artık o günler eski de kaldı dava da kalma di dava adamı da menfaati biten güle güle gitti gül gitti bülbül ister ağla ister Gül
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P