banner204

banner177

banner193

banner205

HAYVANSEVERLERE MÜJDE! BİR YILLIK MUAYENE ÜCRETSİZ

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezince sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için ciddi çalışmalar yürütülüyor. Aynı zamanda barınaktan sahiplenilen hayvanların bir yıl boyunca hastalanmaları durumunda muayenesi, rutin kontrolleri ve aşıları da İnegöl Belediyesi tarafından karşılanıyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ 02.03.2021, 16:51 02.03.2021, 16:55
HAYVANSEVERLERE MÜJDE! BİR YILLIK MUAYENE ÜCRETSİZ

İnegöl Belediyesi, bölgesinin en iyi tesisine sahip olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde can dostları için örnek bir hizmet sunuyor. Hayvan hastanesi başta olmak üzere tesis içerisindeki barınak alanları ve diğer imkanlarla örnek olan İnegöl Belediyesi, buradan sahiplenilen hayvanları ilk bir içerisinde yapılan protokol gereği geçici sahiplenme ile vatandaşa teslim ediyor. Bu süre içerisinde hayvanların basit düzeydeki enfeksiyon tedavileri ve aşıları da İnegöl Belediyesi tarafından karşılanıyor.

 Belediye Başkanı Alper Taban, “2020 yılında Bursa, Eskişehir, Yalova ve Kütahya bölgelerinden toplam 7 bin 700 sokak hayvanına merkezimizden sağlık hizmeti verildi” dedi. İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün barınaktaki hayvanları sahiplendirme noktasında da ciddi bir çalışma yürüttüğüne değinen Taban, “Geçtiğimiz yıl barınağımızdan 350 köpek, 200 kedi sahiplendirdik. 2021 yılında da şuana kadar 2 aylık sürede 22 kedi ve 54 köpek sahiplendirildi. Tabi burada doğrudan hayvanları kimseye teslim edemiyoruz. Bir protokol çerçevesinde kedi veya köpeği vatandaşa geçici sahiplendirme ile veriyoruz. 1 yıl boyunca o kişinin aldığı hayvana bakıp bakamadığını, durumunu gözlemliyoruz. Geçici protokol bitiminde ise uygunsa, kalıcı protokol yapıyoruz. Sokak hayvanlarına sıcak bir yuva vermek adına evlerini açan vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak adına da bu 1 yıllık süre içerisinde sahiplenilen hayvanın basit düzeydeki enfeksiyon tedavileri ve aşılarıyla ilgili destek veriyoruz. Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde arkadaşlarımız sahiplendirilen hayvanların takibini yapıyorlar. İlk sahiplenmede aşıları vurulmakla birlikte devam eden aşılarla ilgili de tarihlerinde barınağa çağırılarak aşıları yapılıyor. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızı can dostlarımıza sıcak bir yuva vermek adına hayvan sahiplenmeye davet ediyorum. Bu arada sahiplendirilen bazı hayvanların da tekrar kontrolsüz şekilde sokağa bırakıldığını görüyoruz. Bizim amacımız kişi aldığı hayvana bakamayacaksa ya da şartlar hayvanın bakımına müsait değilse sokağa terk etmek yerine yeniden barınağımıza getirsinler” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P