banner204

banner177

banner193

banner205

İnegöl'de tam gaz üretim! HEDEF 1 MİLYON

Seri maske üretimini sürdüren ve bugüne kadar 400 bin maske üreterek farklı alanlarda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtan İnegöl Belediyesi’nde yeni hedef 1 milyon maske üretmek.

İNEGÖL BELEDİYESİ 07.05.2020, 18:45
İnegöl'de tam gaz üretim! HEDEF 1 MİLYON

 

10 Mart’ta ülkemizde ilk vakanın görülmesinin ardından gerekli tedbirleri alıp bu süreçte en çok ihtiyaç duyulan malzemelerden biri olan maske için de İNESMEK organizasyonuyla üretime başlayan İnegöl Belediyesi, maske ihtiyacını karşılamak için alınan makineyle geçtiğimiz haftalarda seri üretime başlamıştı. Şuan günlük 20 bin maske üretim kapasitesine sahip olan İnegöl Belediyesi, toplamda 400 bin maske üreterek ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırdı.

400 BİN MASKE DAĞITILDI

Sağlık kuruluşları başta olmak üzere kolluk kuvvetleri, resmi daireler ve toplu kullanım alanlarında vatandaşlara dağıtılan maskelerle birlikte ayrıca mahalle muhtarlarına da belirli aralıklarla maske dağıtımları yapılarak vatandaşlara ulaştırılıyor. Bugüne kadar 400 bin maske üretilerek dağıtımı yapıldı. Bir yandan hummalı bir şekilde maske üretimi sürerken, süreçte yaşanan değişikliklere göre tedbirler de alınıyor. 11 Mayıs tarihinde berber ve kuaförlerin açılacağı açıklaması sonrası, İnegöl Belediyesi berberlere dağıtılmak üzere 3500 adet maske hazırladı. Maskeler bugün Berberler Odası Başkanı Erhan Güven’e teslim edildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, maske fabrikasına dönen İNESMEK’te berberler ve kuaförler için üretilen maskeleri Erhan Güven’e teslim etti. Heyet önce maske üretim tesisini gezerek inceleme yaptı. Ardından maskeler teslim edildi.

BERBERLER İÇİN 3500 ADET MASKE HAZIRLANDI

Maske teslimi sırasında açıklama yapan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven, “Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanımıza ve maske üretimi için çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birkaç gün önce Belediye Başkanımızla yaptığımız telekonferans toplantısında bir talebimiz olmuştu. Üyelerimize dağıtılmak üzere maske talebinde bulunduk. Biliyorsunuz 11 Mayıs günü berberler ve kuaförler hizmete başlıyor. Bugün de Belediyemiz sağ olsun maskeleri teslim ediyor. Belediyemiz her zaman esnafın yanında oldu. Bizler de işyerlerimizi açıyoruz 11 Mayıs’ta. Sabah 09.00 akşam 21.00 olmak üzere çalışacağız. Maske zorunlu olduğu için Belediye Başkanımızdan da maske temini konusunda sorun yaşamamak için ricada bulunmuştuk. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. 3500 adet maskemizi bugün teslim alıyoruz. Buranın işleyişini de görmüş olduk” dedi.

HEDEF 1 MİLYON MASKE

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Salgın süreci içerisinde maske üretimiyle ilgili daha önce de buraya gelip gezmiştik. Tabi 10 bin 20 bin derken şuanda 400 bin hedefine ulaştık. İnşallah yeni hedefimiz 1 milyon. En kısa sürede bu hedefi gerçekleştirmek istiyoruz. Gerekli malzeme tedariklerimizi yaptık. Tabi burada bilinmesi gereken, benim burada özveriyle gece gündüz çalışan mesai arkadaşlarım var. Gayretle çalışıyorlar. Bu tablonun ortaya çıkmasında büyük gayretleri var. Son olarak kutulu hale getirerek 50’şerli paketler halinde hazırlıyoruz maskelerimizi” açıklamalarında bulundu.

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Berberler için yapılan telekonferans toplantısında bir talep geldiğini hatırlatan Taban, “Yakın zamanda ekonomi içerikli STK Başkanlarımızla bir toplantımız oldu. O toplantımızda da şehirde yaşanan her türlü olumlu olumsuz tüm tespitleri yaparak beraberinde yerel yönetimler ne yapabilir veya idare anlamında hükümetimiz ne yapabilir konusunu çalışmıştık. Maske tabi bu işin artık olmazsa olmazı. Belki orta ve uzun vadede de bunları kullanmaya devam edeceğiz tedbir maksatlı. İnşallah hiç ihtiyaç olmasın biz de üretmeyelim ama ihtiyaç olduğu sürece üretmeye devam edeceğiz” dedi.

KADINLARIMIZ BÜYÜK İŞ BAŞARIYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de “İnegöl’de kadınlarımız büyük işler başarıyor. Hepsini gönülden tebrik ediyorum. Profesyonel bir şekilde hijyenik ve kaliteli şekilde maskelerimizi üretiyorlar. Başkanımız vesilesiyle de vatandaşımıza sunuluyor. Bundan çok memnun olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı, malumunuz olduğu üzere artık maske satışı ile alakalı bir serbestlik söz konusu olacak. Ancak maske fiyatları 1 TL olarak belirlendi ve bunun üzerinde satışa sunulacak maskeler “fahiş fiyat” olarak kabul edilecek. Bu konu Ticaret Bakanlığımızın uhdesinde kontrol edilecek. Bunu özellikle belirtmekte fayda var. Tabi bu süreçte gelen talepler doğrultusunda Cumhurbaşkanlığımız ve Belediyelerimiz marifetiyle maske dağıtımları sürmektedir. Tedbirlere uyalım. Evde kalalım. Dışarıya maskesiz çıkmayalım. Hafta sonu kutlanacak Anneler Gününü de kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
Şehriban 3 yıl önce
5 çocuk annesiyim kiracıyım eşim haftada 4 gün çalışıyor 3 çocuk okuyor ihtiyaçlarını karşılayacak gücümüz yok kiram 650 tl maddi sıkıntı yaşıyoruz Allah rızası için yardım edin
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P