banner204

banner177

banner193

banner205

İNEGÖL'E 100 ARAÇLIK OTOPARK

İnegöl Belediyesi, Turgutalp Mahallesinde çarşı bölgesine yakın alanda 75 araçlık ve 25 araçlık iki ayrı otopark kazandırıyor. Yapımında sona gelinen 75 araçlık otoparkı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrin önemli merkezlerinden biri olan bölgede çok güzel bir dokunuş oldu” dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ 05.05.2022, 16:17 05.05.2022, 16:20
İNEGÖL'E 100 ARAÇLIK OTOPARK

İnegöl Belediyesi, her geçen gün araç yoğunluğu artan ilçede uygun görülen tüm alanlarda yeni otoparklar oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Turgutalp Mahallesi 1. Mustafa Bey Sokakta terklerin yapılması ve bahçe duvarları ile kömürlük tarzı alanların yıkılmasıyla beraber otopark yapımı için alan oluşturuldu. Zeminin kazılarak iyileştirme yapılmasının ardından, 75 araçlık otopark çalışmasında sona gelindi. Alanda altyapı çok eski olduğundan, daha sonra yeniden kazılmaması için BUSKİ tarafından burada altyapıda da değişiklik yapılıyor. Aynı bölgede kamulaştırması tamamlanmış başka bir alanda da 25 araçlık daha otopark yapımı için çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak.

TÜM UYGUN ALANLARDA OTOPARK YAPILIYOR

Toplamda 100 araçlık otopark kazandıracak çalışmayla ilgili Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün Turgutalp Mahallemizde 1. Mustafa Bey Sokakta otopark çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Artık son aşamaya eldi buradaki çalışma. Epey zamandır takip ettiğimiz bir konu başlığıydı. Şehrimizin araç sayısındaki hızlı artış beraberinde otopark çözümleri bekliyor. Biz de buna uygun olarak adımlarımızı atmak adına şehrimizin her noktasında otopark olarak uygulayacağımı alanları hazır hale getirerek otopark sayımızı arttırıyoruz. Bu alanda da terklerin yapılmasının ardından kalıntıların temizlenmesiyle, zeminin hazırlanmasıyla son noktaya gelindi. Burada 75 araçlık otopark kazandırmış oluyoruz. Burası şehrimizin önemli merkezlerinden biri, çarşı bölgesi. Dolayısıyla burada çok güzel bir dokunuş oldu. Hem geceleri bu bölgede ikamet eden vatandaşların araçlarını park etmesi noktasında faydası olacak hem de gündelik yaşamda yoğun trafiğe katkı sunacak” dedi.

ALTYAPI DA YENİLENİYOR

Çalışma yapılan bölgede altyapının da eski olması nedeniyle daha sonra kazılmaması adına BUSKİ tarafından altyapının da yenilendiğini kaydeden Başkan Taban, “Çalışma kapsamında ön kısımda BUSKİ’nin altyapı ile ilgili küçük bir çalışması kaldı. Kısa bir süre içerisinde bu çalışma da tamamlanacak. Alan üzerine yerleştirilecek çocuk oyun alanı ile çalışma tamamen bitmiş olacak” diye konuştu.

ÇARŞI BÖLGESİ 100 ARAÇLIK OTOPARK KAZANIYOR

Başkan Taban, bu bölgede bir de Boşnak Cami karşısında kalan üçgen alanda otopark yapımı için çalışma yürütüldüğünü hatırlatarak “O alan üzerindeki eski yapılar kamulaştırılarak tamamlandı. Bu alanda da 25 araçlık bir otopark kazandırmış olacağız bölgeye. Yapılan çalışmalarla merkezde 100 araçlık bir otopark kazandırmış oluyoruz. Otopark uygulamasının hem şehrimize hem mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P