banner204

banner177

banner193

İNEGÖL ÜRETİYOR  SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

İnegöl Belediyesi bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken bir yandan da yasakları fırsata çevirip ilçenin en işlek caddelerindeki trafik sorunu çözmek için kolları sıvadı. Pandemi sonrası içinde hazırlıklarına devam eden İnegöl’de turizm merkezi Oylat’ta çalışmalar hız kazanırken, belediye diğer yandan da vatandaşların ihtiyaçlarına anında çözümler sunuyor. İnegöl Belediyesi öte yandan çevre düzenlemesi, metruk binaların yıkımı, tarımsal faaliyetler, ücretsiz maske dağıtımı gibi kritik konularda da büyük bir mesai harcayarak İnegöllülerin yaşam kalitesini arttırıyor .İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve belediye ekipleri 24 saat İnegöl için büyük bir mesai harcıyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ 27.05.2020, 14:15
İNEGÖL ÜRETİYOR  SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haber: SERCAN GÜLER

ŞİFA KAYNAĞI OYLAT SEZONA HAZIR

Türkiye’de alınan önlemlerle salgın süreci  normalleşme seyrine girerken, İnegöl’ün turizm markası Oylat Kaplıcaları bu süreci fırsata çevirdi. Virüs nedeniyle hizmet verilemeyen dönemde yenilenme çalışmalarının başladığı Oylat, yeni döneme yenilenmiş yüzüyle girmeye hazırlanıyor. İnegöl Belediye Başkanı ve Oylat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alper Taban, “Şifalı incimiz Oylat, şehrimizin turizm markası… Ciddi bir çalışma içerisine girdik. ilgili süreç işlemeye başladığı günden itibaren tüm konaklama merkezlerimizle, sosyal donatı alanlarımızla hazır olacağımızı ifade etmek istiyorum. Allah vergisi doğal bir yapının içerisindeyiz. Kuş sesleri, su sesleri, rakım olarak da hava akışı anlamında ideal bir bölge. Dolayısıyla hazırlıklarımız tamamlanıp süreçte işlemeye başladığında biz tüm doğaseverleri ve kaplıca severleri Oylat’ımıza beklediğimizi, onları burada ağırlamak istediğimizi ifade etmek istiyorum.

ÜCRETSİZ MASKE NOKTALARI OLUŞTURULDU

Koronavirüs sürecinde en çok ihtiyaç duyulan maske konusunda örnek bir çalışma ortaya koyarak seri üretime başlayan İnegöl Belediyesi, vatandaşların maskeye daha kolay ulaşabilmeleri için 5 ayrı noktada ücretsiz maske temin noktaları oluşturdu. Şuan günlük 20 bin maske üretim kapasitesine sahip olan İnegöl Belediyesi üretime hız vererek devam ediyor

MARMARA’NIN İLK HASADI İNEGÖL’DE YAPILDI

Sanayisiyle olduğu kadar tarım değerleriyle de adından söz ettiren İnegöl’de, Marmara bölgesinin ilk çilek hasadı başladı. Aralık ayına kadar yaklaşık 8 ay sürecek çilek hasadının ilk gününde, Belediye Başkanı Alper Taban da çiftçilerle birlikte tarlada yerini aldı.

ÇİFTÇİYE DESTEK SÜRÜYOR

Taban “İnegöl’ün tarımda daha iyi yerlere gelebilmesi için bizler de yerel yönetimler olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bu noktada desteklemelerimizi devam ettirmek istiyoruz. Biliyorsunuz bir soğuk hava deposu inşaatımız devam ediyor. Üreten Çiftçiler Kooperatifimizi kurduk. Bu kooperatifimiz mihmandarlığında bazı projelerimiz olacak. Çiftçimizin, tarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan tüm kesimlerin yanında olmak istiyoruz ve onlara öncülük etmek istiyoruz. Çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

GENÇLER İÇİN YENİ PROJE

Şehri geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirerek modern bir İnegöl oluşturma adına çaba sarf eden İnegöl Belediyesi, gençler için yeni bir projenin startını verdi. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nin alt katında daha önce kafe olarak hizmet veren tarihi bina, yeni yüzüyle özellikle öğrencilere büyük fayda sağlayacak bir merkeze dönüşecek. Başkan Taban yaptığı açıklamada ,” Burada inşallah Millet Kıraathanesi tarzında güzel bir çalışma alanı oluşturacağız. 185 öğrencinin gelip şehrin merkezinde kolayca ulaşabileceği bir merkez olacak. Öğrencilerimiz tarihi binanın o mistik havası içerisinde huzurlu şekilde derslerini çalışabilecekler” dedi.

KRONİK SORUN ÇÖZÜLÜYOR

İnegöl Belediyesi, şehirde kronik bir sorun halini alan katı atıkların oluşturduğu çevre kirliliği konusuna ciddi anlamda çözüm olacak yeni bir tesis için çalışmalarını sürdürüyor. Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde Katı Atık Transfer İstasyonu karşısında kurulan yeni depolama alanıyla boş arsalarda ve dere kenarlarında kirliliğe sebep olan görüntülerin de ortadan kalkması hedefleniyor. Merkezin işleyişinden de söz eden Alper Taban, “Başta mobilyacılarımızın olmak üzere kumaş, sünger, kırpıntı gibi tehlikesiz sayılan atıklarını bu merkeze alabileceğiz. Tehlikesiz atıkları burada toplayacağız. Biz aslında işin tam kalbinde burada bir tali nokta oluşturduk. Bu nokta içerisine kuracağımız dijital organizasyonla da yani bir uygulama ile cep telefonları, tablet ve bilgisayarlarından vatandaşlara bizlere bildirimde bulunabilecekler” dedi.

TRAFİK GÜNDEMDE

Yasak kapsamında işlek caddeleri gündemine alan Taban ve ekibi yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Taban yaptığı açıklamada, “. Araç sayısı çok yoğun şekilde artıyor. Nüfusumuz da artıyor ama sokak ve caddelerimiz artmıyor. Dolayısıyla her yıl 2-3 bin aracın dahil olduğu, 6-7 bin insanın dahil olduğu İnegöl şehrinden bahsediyoruz. Dolayısıyla biz trafiği akıcı ve kontrollü hale getirmek zorundayız. Bunun için de ilgili mühendisler çalışıp ürettiler. Büyükşehir Belediyemizin de burada katkı ve destekleri var. Onlara da teşekkür ediyorum. Tecrübelerimiz neticesinde de çalışmalarımızı hızlı şekilde sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P