banner201

banner177

banner193

İNEGÖL’DE 2020 YILI DOLU DOLU GEÇTİ

Tüm dünyanın pandemiyle imtihan olduğu 2020 yılında, İnegöl Belediyesi bir yandan covid-19 salgınıyla mücadele edip bir yandan da şehri geleceğe hazırlayacak projelere imza attı. İnegöl’de 2020 yılı dolu dolu geçerken, çok alanda önemli yatırımlar da şehre kazandırıldı. 

İNEGÖL BELEDİYESİ 08.02.2021, 11:38 08.02.2021, 12:29
İNEGÖL’DE 2020 YILI DOLU DOLU GEÇTİ

2020 yılı tüm dünyada pandemiyle mücadele olarak geçti. Ancak buna rağmen İnegöl Belediyesi bir yandan covid-19 salgınına yönelik mücadelesini sürdürürken, bir yandan da yeni projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye devam etti. 2020 yılına ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, pandemiye rağmen 2020 yılını etkili ve verimli geçirmek adına ciddi gayret sarf ettiklerini, neticede de hedeflerin tutturulduğunu söyledi.

VİZYON PROJE KANAL İNEGÖL START ALDI

Seçim vaatleri arasında da yer alan vizyon proje Kanal İnegöl için çalışmaların başladığını duyuran Başkan Alper Taban, “İhale sürecinin ardından yapım çalışmalarımızın başladığı projede, ilk etapta 850 metre uzunluk ve 2,5 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapımına başlandı. Fiziki şartlar ve mevsim şartlarının uygun olmasıyla birlikte dere içerisinde taş duvar uygulamaları yapılarak ilk etabı tamamlanacak çalışmanın ikinci kısmında ise peyzaj düzenlemeleri ile rekreasyon çalışmaları tamamlanacak. Kanal İnegöl Projesinin tamamlanma süresi ise 2021 yılı sonlarında olacak” dedi.

İNEGÖL SOKAKLARI BETON YOLLARLA KAPLANIYOR

Pandemi öncesi 2019 yılı sonlarında Bursa bölgesinde ilk olacak bir çalışmanın startını verdiklerini hatırlatan Başkan Taban, “Her alanda alternatif çalışmalara yöneldik. BU doğrultuda tamamen dışa bağımlı asfaltın yerine yerli ve milli bir uygulamayı hayata geçirerek Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol (SSB) uygulamasını İnegöl’de uyguladık. Akademik destekler ve uzmanların raporları doğrultusunda ilk beton yol 2019 yılı sonlarında uygulamaya başladı. 2020 yılı Ocak ayında Mesudiye-Alanyurt bölgelerini birbirine bağlayacak 2 buçuk kilometrelik ilk beton yol, törenle kullanıma sunuldu. Gelinen noktada bugüne kadar yaklaşık 10 km’lik beton yol şehrimizin farklı bölgelerinde uygulanmış oldu. asfalta göre yüzde 50 daha tasarruflu olan beton yol uygulaması, sağlamlık açısından da yapılan ölçümlerde bizlere daha güzel sonuçlar sundu” diye konuştu.

7 MİLYON MASKE ÜRETİLDİ

2020’nin Mart ayından itibaren pandemiyle karşı karşıya kalındığını ifade eden Taban, pandemi sürecini ise şöyle anlattı: “İnegöl Belediyesi olarak bu alanda da önemli çalışmalara imza atmayı başardık. Pandemi sürecinde özellikle maske kullanımı oldukça büyük önem taşıdı. Bizler de bu noktada maske üretimine başladık. Sürecin ilk dönemlerinde maske temininin zor olması ve fahiş fiyatlar nedeniyle ilçe halkımızın mağduriyet yaşamaması adına gerekli altyapıyı sağlayarak maske üretimine başladı. İNESMEK atölyelerinde başta usta öğreticilerle başlayan sürece, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı dönemde kursiyerler de gönüllü olarak katıldı. Bir süre kursiyerler evlerinde, İNESMEK usta öğreticileri atölyelerde maske üretimi yaptı. Ancak sürecin uzaması ve ihtiyacın her geçen gün artmasıyla bir adım daha atarak maske üretim makinesi aldık ve seri üretime başladık. Seri üretimle birlikte maske çeşitliliğini de sağladık. İşitme engelli bireyler için özel maskeler, çocuklarımız için özel maskeler ürettik. Günlük 30 bin maske üretim sayısına ulaşarak bugüne kadar da toplamda 7 milyon maske üreterek vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıttık.”

OYLAT ŞELALE YOLU EKO TURİZM YÜRÜYÜŞ YOLU OLARAK DÜZENLENİYOR

“Bir yandan pandemiyle mücadele sürerken, bir yandan farklı projeleri de şehrimize kazandırılmaya devam ettik. 2020 yılında İnegöl’ün şifalı incisi Oylat’ın gelişimi için de adımlar atıldı. Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel’in de katkılarıyla Orman Genel Müdürlüğü faaliyet alanında Oylat Şelalesine giden 2 kilometrelik doğayla iç içe olan parkur, Eko Turizm Yürüyüş Yolu olarak düzenlenmeye başladı.”

İNEGÖL’ÜN MEYVE AMBARI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

“Şehrimizdeki tüm çiftçileri tek bir çatı altında toplamak için İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurmuştuk. Kooperatifimizin ilk icraatı olarak depolama sorununa çözüm üretmek adına soğuk hava deposu yapımı için çalışmalara 2020 yılı Şubat ayında başladık. TKDK’nın da 3 buçuk milyon TL hibe desteği sağladığı toplam 7 milyon TL değerindeki soğuk hava deposunu da yine 2020 Ekim ayı itibariyle hizmete aldık.”

TARIM VE HAYVANCILIĞA EKİPMAN DESTEĞİ

“Şehrimizin önemli değerlerinden tarım ve hayvancılığa da katkı sağlayacak çalışmalar yaptık bu süreçte. Verimli topraklarıyla beraber küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde de öne çıkan İnegöl’ümüzde hem hayvan yetiştiricileri hem de çiftçiler için iki önemli adım attık. Hayvan yetiştiricilerinin kullanımına sunmak üzere ‘Taşınabilir Küçükbaş Hayvan Yıkama Havuzu’ alımı yaptık. Taşlı arazilerin temizlenmesi sorununa çözüm üretmek adına da taş toplama makinesi alındı. Alınan araçla taştan temizlenen arazilerde yüzde 30 verim artışı sağlandı.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P