BAŞKAN TANIR: “ALLAHTAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUM YOK,BURSA’NIN SON YEŞİL KALESİNİ KORUYACAĞIZ"

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ilçede devam eden kaçak yapıyla mücadele konusunda basın toplantısı düzenledi. Başkan Tanır, ‘’Yeşil Bursa’nın son yeşil kalesi Kestel’imizi geleceğe taşımakta kararlıyız. Benim Allah’tan başka korkum yok, Kestelli hemşehrilerimizden başka gücümüz ve güvencemiz yok”dedi.

KESTEL BELEDİYESİ 07.12.2021, 16:26 07.12.2021, 16:31
BAŞKAN TANIR: “ALLAHTAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUM YOK,BURSA’NIN SON YEŞİL KALESİNİ KORUYACAĞIZ"

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, son dönemde gündeme gelen iddialar başta olmak üzere ilçede devam eden kaçak yapıyla mücadele konusunda basın toplantısı düzenledi. Merinos Göl Park’ta gerçekleşen toplantıya çok sayıda gazeteci ve köşe yazarı katıldı.

Göreve geldiği günden itibaren 101 kaçak yapıyı yıktıklarını belirten Tanır, Son dönemde ortaya atılan Türk asıllı Alman vatandaşı Derekızık Mahallesi sınırları içerisinde kaçak olarak yaptığı lüks villanın yıkımıyla ile ilgili de konuştu. Tanır, inşaatın yasal hale getirilmesi için kendisine 30 gün süre verildiğini, ancak verilen bir aylık zaman zarfında inşaatın yapı ruhsata bağlanmadığını anlattı. Tanır, bu sebeple encümen kararı ile villanın yıkılıp para cezası kesildiğini bildirdi.

Tanır, kaçak yapılan lüks villa ile ilgili fotoğrafları da gazetecilerle paylaştı. Başkan Tanır, ‘’ Kestel'de sit alanında yaptırılması planlanan kaçak lüks villa için derhal talimat verdim ve kaçak tutanağı düzenlettirdim. Ardından encümende çıkartılan ceza ve yıkım kararıyla yıkım gerçekleştirildi. Bu yapının 100 metre gerisinde, yine sit alanında kaçak bir yapı için yıkım kararı aldık. Ancak bu konu medyaya ‘Kestel Belediyesi şehit yakınının evini başına yıkıyor’ olarak çıktı. 20 yıl önce, vatanı için şehit olan bir vatandaşımızın bir akrabası, kaçak ve lüks villasının yıkımını engellemek için ne yazık ki bu kutsal vatan için şehit olan bir canımızın adını kullandı. Bizim şehitlerimize, onların emaneti yakınlarına zarar vermemiz, yok saymamız mümkün mü? İki cihanda bunun hesabınızı veremezsiniz. ‘’ dedi.

Kestel Belediye Başkanı olarak yeşil Bursa'nın son yeşil kalesi Kestel'i çocuklar için korumaya devam edeceğini belirten Tanır, "Kestel'e parsel parsel gözünü diken herkesin karşısında olmaya devam edeceğim. Çocuklarımıza yaşanabilir, yemyeşil bir Kestel bırakmak için gündüzümüzü gecemize katıyoruz. Katmaya devam edeceğiz. Bu tehditler, karalamalar beni yolumdan döndürmeyecek. Çünkü bizim Kestel'e sözümüz var. Benim Allah'tan başka kimseden korkum yok. Kestelli hemşehrilerimin güveni ve desteğinden başka gücüm yok" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P