banner201

banner177

banner193

HER ALANDA HİZMET RÜZGARI...

Kestel Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sıkı önlemler almaya devam ederken, diğer taraftan da sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Bursa Haberdar Gazetesi’ne yaptığı özel röportajda, ilçede alınan önlemleri ve sosyal yardımları anlattı.

KESTEL BELEDİYESİ 29.07.2020, 12:04
HER ALANDA HİZMET RÜZGARI...

ÖZEL HABER: SERCAN GÜLER


Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alana Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle, 5 marttan tarihinden itibaren ilçe genelinde hummalı bir dezenfekte ve sosyal yardım çalışması başlatan Kestel Belediyesi, yoğun mesaisine hız kesmeden devam ediyor. Bursa Haberdar Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmeden, ilçe genelinde tedbirlerin alındığını ve dezenfekte çalışmalarına başlandığının altını çizdi.
 


DEZENFEKTE VE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA ARA YOK

İlçe genelinde hummalı bir dezenfekte çalışmasının devam ettiğini belirten Önder Tanır, ''5 Mart tarihinde kurduğumuz dezenfekte ekiplerimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlıklar, okullar, sağlık kuruluşları, duraklar, toplu taşıma araçları, parklar, caddeler, sokaklar ve daha birçok sosyal alanda, dezenfekte, ilaçlama ve yıkama işlemi gerçekleştirdi. 4 ilaçlama ekibimiz 24 saat boyunca çalışmalarını sürdürüyor. Şuanda tüm ilçemizde 25'nci dezenfekte turu yapılmaktadır. İlçemizde ilaçlanmayan, dezenfekte edilmeyen bir karış bile yer bırakmıyoruz. Ayrıca süreç başından itibaren  150 bin maske dağıtımı gerçekleştirdik.'' dedi.

3 BİN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE YARDIM KOLİSİ

Ülke olarak zor bir sınavdan geçildiğini söyleyen Başkan Tanır, ''Geçirdiğimiz bu zor süreçte ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi unutmuyoruz. Süreç başından bugüne geçen süre içerisinde 3 bin ihtiyaç sahibi ailemize yardım kolisi ulaştırdık. Bu süreçte işinden ayrılmak zorunda kalan her vatandaşımızın ise günlük ekmek ihtiyaçlarını belediyemiz karşılamaktadır. '' dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN KESTEL'E ÖVGÜ

Koronavirüs sürecinin yerel yönetimleri, hayatın akışını değiştirecek yeni ve farklı projelere yönlendirdiğini söyleyen Başkan Tanır, ''Virüs sebebiyle alınan tedbirler, bizleri yeni projeler üretmeye teşvik etti diyebiliriz. Son olarak üretip, hayata geçirdiğimiz 'Sosyal Mesafeli Bank' projemiz, büyük beğeni topladı. Başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, projemizi sosyal medya hesaplarından paylaşarak, ilçemizden övgü ile bahsetti. Gelen olumlu tepkiler, bizleri çok mutlu.'' dedi.

EVDE HASTA BAKIM VE SICAK YEMEK HİZMETİ

Evlerinden çıkamayan ve bakıma muhtaç vatandaşların her türlü bakımlarını belediye olarak üstlendiklerini söyleyen Başkan Tanır, ''Evde Hasta Bakım ekibimizin sayısını arttırdık. Bu süreçte evlerinden çıkamayan, bakıma muhtaç vatandaşlarımızın günlük bakımlarını, pansumanlarını, iğne ve serum gibi işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Yine uzun süredir devam eden sıcak yemek hizmetimize devam ediyoruz. Günlük 300 ailemizin sofrasına sıcak yemek ulaştırıyoruz.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR

Bu süreçte sokak hayvanlarının yemek ve su bulma konusunda zorlandığını söyleyen Başkan Tanır, ''Can dostlarımızı unutmuyoruz. Bu süreçte onlarda olumsuz etkileniyor. Bu sebeple günlük olarak ilçe merkezimizde ve kırsal mahallemizdeki sokak hayvanlarımız günlük olarak yemliyor ve genel sağlık kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Son 4 aylık süreçte yaklaşık 4,5 ton kuru mama dağıtımı yaptık '' dedi.

HALK GÜNLERİ, ONLİNE DEVAM EDİYOR

Koranavirüs salgını sebebiyle halk günlerine kısa bir süre ara verildiğini belirten Önder Tanır, ''Salgın sebebiyle, her hafta vatandaşlarımız ile bir araya geldiğimiz halk günlerine 2 haftalık bir ara verdik. Ancak bu ayrılık kimseye iyi gelmedi. Bizlerde halk günümüzün, Online olarak devam edebileceğini düşündük. Her cuma, görüntülü konferans yaparak, hemşehrilerimizin isteklerini, taleplerini dinleyip çözüm arıyoruz''dedi.

SIKI DENETİM VE 24 SAAT KONTROL

Başkan Tanır, Zabıta ekiplerinin, ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalıştığını belirterek, ''Zabıta ekiplerimiz 24 saat görevde. Pazar yerlerinde, marketlerde, fırınlarda, manavlarda hijyen ve sosyal mesafe denetimlerini sıklaştırdı. Parklar, bahçeler ve saat kısıtlaması bulunan işletmelerin kontrolleri yapılıyor. Ayrıca fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerde gerçekleştiriliyor.'' dedi.

PROJE VE ÇALIŞMALARA ARA YOK

Başkan Tanır, ilçedeki proje ve çalışmaların bu süreçte de devam ettiğinin altını çizdi. Başkan Tanır, ''Pandemi sürecinden önce başlattığımız projelerimize, güzelleştirme ve düzenleme çalışmalarımıza ara vermiyoruz. Ekiplerimiz, ilçemizin değeri, estetiği ve modern bir ilçe olması için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. En büyük projemiz olan 'Trafik Master' projemiz, büyük bir hızla devam ediyor. Projemiz tamamlandığında, ilçemiz daha modern bir çehresine kavuşacak.'' diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P