banner204

banner177

banner193

banner205

NİLÜFER'DE ATIKLAR GÜBREYE DÖNÜŞÜYOR

Yılda yaklaşık 7 bin ton budama atığı toplayarak bertaraf edilmesini sağlayan Nilüfer Belediyesi, yeni uygulamasıyla budama atıklarını geri dönüştürerek, organik içeriğe sahip kompost gübre elde ediyor.

NİLÜFER BELEDİYESİ 11.09.2020, 14:42
NİLÜFER'DE ATIKLAR GÜBREYE DÖNÜŞÜYOR

Atıkların, çevreye zarar vermeden değerlendirilebilmesi ya da bertaraf edilmesi de, dünyanın ekolojik dengesi açısından büyük önem taşıyor. Nilüfer Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Site ve bahçelerden çıkan budama atıklarını görüntü ve çevre kirliliğine sebep olmaması için düzenli bir şekilde toplayarak bertaraf edilmesini sağlayan Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, toplanan atıkların artık dönüşümünü sağlıyor.

Parklardan ve vatandaşların ikametgâh adreslerine giderek site ve bahçelerden yılda yaklaşık 7 bin ton budama atığı toplayan Nilüfer Belediyesi, hayata geçirdiği yeni uygulamasıyla bu atıkları toprağa kazandırıyor. Şehrin bütün mahallelerinden toplanan budama atıkları, Alaaddinbey Mahallesi’nde oluşturulan atık sahasında toplanıyor. Toplanan atıklar, yonga makinesinden geçirilip toprağın altına gömülerek, organik içeriğe sahip kompost gübreye dönüştürülüyor. Çevreye ve ekonomiye büyük katkı sağlayan bu uygulamadan elde edilen kompost gübreler, kent genelindeki park, bahçe ve çeşitli alanlarda kullanılıyor. Nilüfer Belediyesi, proje sayesinde ekonomik olarak da büyük tasarruf elde ediyor. Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ayrıca vatandaşların 1 Kasım-15 Mart tarihleri arasındaki budama takvimine uyum göstermesinin sağlanması amacıyla da, site yöneticilerine yönelik eğitim çalışmaları yapıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P