banner204

banner177

banner193

banner205

NİLÜFERLİ ÇİFTÇİLERDEN MANAVGAT'A ANLAMLI YARDIM

Nilüfer Unçukuru Mahallesi sakinleri, orman yangınlarının sürdüğü ve hayvanlara yedirecek saman ihtiyacının gündeme geldiği Manavgat’a, 350 adet saman balyası gönderdi.

NİLÜFER BELEDİYESİ 07.08.2021, 10:12
NİLÜFERLİ ÇİFTÇİLERDEN MANAVGAT'A ANLAMLI YARDIM

Unçukuru Mahallesi sakinleri Türkiye’nin yaşadığı zor günlerde dayanışmanın en güzel örneklerinden birine imza attı. Nilüfer’de merkezin dışında kalan kırsal mahallelerden yaklaşık 300 nüfuslu bir dağ köyü olan Unçukuru Mahallesi sakinleri, yangın bölgesine gönderilmek üzere Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de destekleri ile kendi aralarında saman ve erzak topladı. Nilüfer Belediyesi’nin desteği ile bir tır kiralandı ve toplanan yarımların ilk partisi olan 350 adet saman balyası köy meydanında bu tıra yüklenerek yola çıktı. Saman balyalarının tıra yüklenmesine köyün çocukları da yardım etti.       

Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgede yangından etkilenen çiftçilerin zor günlerinde yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini belirten Unçukuru Mahallesi Muhtarı Ali Bulut şunları söyledi: “Yangınlardan dolayı vatandaşlarımız çok mağdur oldu. Köyümüzün kalkındırma derneği ile toplantı yaptık ve Nilüfer Belediyesi’nin desteği ve koordinasyonu ile böyle bir yardımda bulunmak istedik. Bölgede en çok erzak ve hayvan yemi ihtiyacı olduğunu öğrendik. Pazartesi günü de ev eşyası ve erzak yardımlarımızı göndereceğiz. Televizyonda o görüntüleri gördük. Onlar da bizim gibi kırsalda yaşayan insanlar, kendimizi onların yerine koyduk. O insanları anlamak bizim için daha kolay. Onları çok iyi anlıyoruz ve kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.  Toplanan saman balyaları, erzak ve diğer malzemeler Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi koordinasyonunda Manavgat Belediyesi’ne teslim edilecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P