banner204

banner177

banner193

banner205

23.04.2020, 13:30

Ofis koltuğu seçerken nelere dikkat edilmeli, ofis koltukları nasıl olmalı ?

Hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz iş yerlerinde sağlığımız, rahatlığımız açısından en iyi ofis koltuğunu seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör karşımıza çıkıyor.  Rahat, ergonomik ofis koltuğu nasıl anlaşılır, ofis koltuklarında nelere dikkat etmeliyiz, en iyi ofis koltuğu markası ve en şık ofis koltuklarını nerede bulabilirsiniz ?

ZİYARET ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Sizler için derledik.

Ofis koltuğunun,  normal bir koltuk veya misafir koltuğundan çok daha farklı ergonomik özelliklere kesinlikle sahip olması gerekirken ofislerin birbirinden farklı mimari yapılarına da uygun şıklıkta olması şüphesiz şart.  Ofis çalışanlarının dikkat etmesi gerekenlerin başında gelen ofis koltuklarının seçimi ve kullanımı ergonomi açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Doğru ofis koltuğunu seçmek ve doğru şekilde oturmak duruş bozukluklarını önleme yöntemleri arasında ilk sıralarda yer alır.

Ayarlanabilir ofis koltuklarının yüksekliği nasıl olmalıdır ?

Masachi’nin birbirinden şık ve modern ofis koltuklarının görselliğinin yanı sıra en önemli özelliklerinden bir tanesi de vücudumuza uygun ayarlanabilir olmasıdır. Ayarlanabilir ofis koltukları ortalama boyutlarda bir insanın rahat oturabilmesi için ofis sandalyesi veya ofis koltuğunun oturma yeri kaç santimetre olmalıdır? Sorususun cevabını  40-50 santimetre olarak vermek sağlıklı olacaktır.  Ancak rahat ve uzun süreli bir oturma için ofis koltuğu veya ofis sandalyesinin  yüksekliği mutlaka tam olarak ayarlanabilmelidir. Ofis koltuğu seçiminde, koltuğun yükseklik ayarının nasıl yapıldığına ve ayarladığınız yüksekliğin uzun süre sabit kalıp kalmadığına dikkat etmeniz önemlidir.

ZİYARET ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BEL-SIRT DESTEKLİ OFİS KOLTUKLARI/SANDALYELERİ

Ofis sandalyesi veya ofis koltuğu seçerken dikkat edilmesi gereken diğer bir faktör sandalyenin/koltuğun bel desteğidir.   Doğru bir oturma pozisyonu elde etmek için sırtınızın koltuğa tam olarak temas etmesi ve bel çukurunuzu desteklemesi gereklidir. Ayrıca koltuğun omurganın normal şekli olan “S” şekli mutlaka korunmalıdır. Bunların yanında ofis koltuğunun arka kısmının yaklaşık 30-40 cm genişliğinde olması ve gerektiğinde eğimi veya yüksekliğinin ayarlanabilir olması önemlidir. Yanlardan bele destek veren koltukların seçimi daha rahat bir oturma sağlayacaktır.

Masachi | Ofis Mobilyası ve Ofis Tasarımı

OFİS KOLTUKLARI VE SANDALYELERİNİN OTURMA YERLERİ NASIL OLMALI?

Ofis koltuklarının belki de en önemli parçası oturma yerleridir. Gün içinde koltukta oturduğumuz sürenin tamamını koltuğun oturma yerinin üzerinde geçiririz. Bu nedenle bu bölümün bir çok farklı özelliğinin olması gereklidir. Ofis koltuğunun ve ofis sandalyelerinin oturma yerleri nasıl olmalıdır? Sorusuna verilecek cevap ise; koltuk oturma yeri terleme yapmayacak, kaymayan ve nefes alan bir malzemeden yapılmış olmalıdır. Ayrıca kişinin ağırlığına göre ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır.

Oturma yerinin ölçüleri çok büyük olmamalı, sırtınızı ve belinizi sandalyenin arkasına tam dayayarak oturduğunuzda, sandalyenin ön kenarı ile dizinizin arkası arasında yaklaşık 5-7 cm mesafe olmalıdır. Bunun nedeni, sandalyenin bacak arkasından geçen sinirlere baskı yaparak bacağı uyuşturmasını önlemektir.

Oturma yeri tam olarak düz olmamalı, vücut kıvrımları ile uyumlu bir şekilde olmalıdır.

KOL DESTEKLİ OFİS SANDALYESİ VE DESTEKLİ OFİS KOLTUKLARINA DİKKAT

Ofis sandalyeleri ve ofis koltuklarında mutlaka vücudumuza uygun olarak ayarlanabilme özelliğine sahip ofis sandalyesi ve koltukları tercih edilmelidir. Çünkü; kol destekleri hem bilgisayar ve klavye kullanımını rahatlatan ve kola destek olan hem de oturma halinde dirsekler yardımıyla beli destekleyen bölümlerdir.

Ayrıca uzun süre kullanımda dirseklere zarar vermeyecek malzemeden yapılmış olması da önemlidir. Eğer kilolu bir yapıya sahipseniz, kol desteği bölümlerinin koltuğun oturma yerini genişletecek şekilde ayarlanabilir olması da tercih nedeni olabilir.

OFİS KOLTUKLARI KAÇ AYAKLI OLMALI ?

Ofis koltukları her ne kadar risk taşımayan eşyalar gibi görünse de ciddi derecede düşme riski taşıyan eşyalardır. Özellikle dolap, çekmece ve masa gibi mobilyaların çok yakın bulunduğu ofislerde, sandalyeden düşme durumunda kafanızı nereye vuracağınızı kestirmek çok zordur. Bu nedenle ofis sandalyelerinde mutlaka en az 5 adet ayak bulunmalıdır. Bu ayaklar rahat kullanım için tekerlekli olmalıdır. Mümkünse ses ve yumuşaklık için silikon bazlı tekerlek kullanılmalıdır.

ZİYARET ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P