banner204

banner177

banner193

banner205

BAŞKAN AYKURT, “ÜRETİMİN GENÇLERLE OLDUĞUNUN SANAYİDE FARKINDAYIZ DA, KIRSALDA NEDEN FARKINDA DEĞİLİZ?”

Doğanın ve doğal insanların şehri Orhaneli, turizm yatırımlarıyla cazibe merkezine haline gelmeye devam ederken Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt kırsal kalkınmayı sağlayacak bir çağrıda bulundu. Başkan Aykurt, “Üretim gençlerle olur. Üretimin gençlerle olduğunu sanayide farkındayız da, kırsalda neden farkında değiliz? Devletimiz en ufak krizde sanayi kuruluşlarının çalışanlarının sigortalarını dahi karşılarken, biz bu desteklerden neden faydalanamıyoruz? Kentlere göçün en büyük sebebi sigortası çalışmak bu kapsamda kırsalda yaşayan gençlerin üretim yapma şartıyla sigortaları devletimiz tarafından karşılanmalıdır” dedi.

ORHANELİ BELEDİYESİ 19.07.2022, 12:20
BAŞKAN AYKURT, “ÜRETİMİN GENÇLERLE OLDUĞUNUN SANAYİDE FARKINDAYIZ DA, KIRSALDA NEDEN FARKINDA DEĞİLİZ?”

  Kırsalda yaşayan gençlerin sigortaları üretim karşılığında devlet tarafından karşılanmalıdır  

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Orhaneli’nin turizm alanında yakaladığı başarılı ivmeyi devam ettirmek için birçok yeni projenin hayata geçeceğini belirtti. Aykurt ayrıca köylerden kente göçü durdurarak kırsal kalkınmayı sağlayacak bir çağrıda bulundu.

“ÜRETİME DESTEK OLAN GENÇLERİN SİGORTASINI DEVLETİMİZ KARŞILAMALI”

Kırsaldaki üretimin artırılması ve kentlere olan göçü durduracak önerisini paylaşan Aykurt. “Köylerden göçleri engellemek için örneğin 18-40 yaş arası vatandaşlarımızın sigortalarını devletimiz karşılasın ancak karşılamak için bir takım şartlar getirsin. Genç nüfusun kırsaldan göçünü engellemek için misal 50 koyun bakma şartı getirilsin. Gerekli denetimleri bizlerde yapmaya hazırız.  Buradaki amaç üretime olan desteği artırarak, sürdürülebilir bir üretim anlayışı ortaya çıkarmak. Genç nüfusu kırsalda tutabilecek adımlar atılırsa tarımda ve hayvancılıkta kalkınmayı sağlayabiliriz. Ben kendim köylüyüm, köylü bir ailenin çocuğuyum. 2001 yılında Orhaneli’den Bursa’ya göç ettim. Göç etme sebeblerimin başında sigortasız olmam geliyor. Köylülerimiz burada minimum düzeyde geçimini sağlayacak kadar gelir elde edebiliyor ancak kendi sigortasını ödemiyor. Özellikle gençlerimiz sigortalı çalışmak için göç ediyor ve bir fabrikada hayatını devam etmek zorunda kalıyor.” dedi.

“ÜRETİM GENÇLERLE OLUR, SANAYİDE BUNUN FARKINDAYIZ KIRSAL DA NEDEN FARKINDA DEĞİLİZ?”

"Biz göçü engellemek için gerekli adımları attık mı ? Bugün birçok sanayi kuruluşuna devletimiz istihdam için destek oluyor, en ufak bir kriz yaşandığında sigortaları devlet tarafından karşılanıyor. Allah aşkına köyde üretim sıkıntımız var, geçim sıkıntısı var biz bu destekten neden faydalanamıyoruz? Benim çocukluğumda her yer Ayçiçek bahçesiyken bugün neden değil ? Benim köylümde çocukluğumda 30-40 hayvan sürüsü varken bugün 2 veya 3 hayvan sürüsü var neden ? Çünkü üretim yapacak genç kalmadı. Üretim gençle olur. Üretimin gençlerle olduğunun sanayinin farkındayız da köylerde, kırsalda neden farkında değiliz ? İsyanımız boşuna değil. Herkes üretimden bahsediyor, bu durumda üretim nasıl olacak ? Kırsal kalkınmayı nasıl sağlayacağız ? Bu anlamda hükümetimize, bakanlığımıza kırsal kalkınmayı sağlayacak ve özellikle genç nüfusun köylerimizden göçünü engelleyecek çalışmaları daha kapsamlı şekilde ele almaları gerektiği konusunda çağrıda bulunmak istiyorum."

DOĞAL YAŞAM VE SPOR MERKEZİ KURULUYOR

Ekolojik dengesi bozulmamış Orhaneli; yöresel lezzetleri, Sadağı Kanyonu, Kocasu Rafting Parkuru, doğal güzellikleri, kaya hamamları ve doğal ormanlarıyla Türkiye’nin en farklı ilçeleri arasında yer alırken Belediye Başkanı Ali Aykurt döneminde turizm yatırımlarıyla adından söz ettirmeye başladı. Başkan Aykurt Beyce Doğal Yaşam Merkezi ile bilgiler verdiği açıklamasında şöyle konuştu, “Marmara’nın ilk rafting parkuru Kocasu Rafting Parkuru’nun başlangıç noktasıyla birleşecek alanda 28 dönümlük arazide yapılan Beyce Doğal Yaşam Merkezi, 45 adet kır evi, 1 adet kır lokantası, karavan alanı, kamp alanı ve birçok spor tesisi kurulacak. Yöresel lezzetlerin de satılması planlanan merkezde yüzlerce turist aynı anda konaklama şansı bulabilecek. Rafting parkurumuz Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasından ziyaretçi ağırlama devam ederken tenis kortu, basketbol sahası, futbol sahası ve birçok doğa sporunu bu bölgede hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

ORHANELİ’YE GELEN EN AZ 3 GÜN KONAKLAYACAK

Turizm alanında yapılacak her çalışmanın birbirini tamamlayan unsurlar olması gerektiğini aktaran Başkan Aykurt, tüm planlamalarını Orhaneli’nin turizm alanında cazibe merkezi haline gelmesi için yaptıklarının altını çizerek şöyle konuştu, “Orhaneli’ye gelecek yerli veya yabancı turistlerin bölgede en az 3 gününü dolu dolu geçirecek. Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezi’nde 45 adet kır evimizde konaklayabilecek turistler; rafting parkuru, binicilik, paintball, ATV Safari, gibi farklı sporları bir arada yapabilecekler. Yürüyüş yolları ve zayıflama kampı projemizle doğanın ve doğal insanların şehri hikayemizi baştan yazacağız. Yöresel lezzetlerimiz ve birçok farklı seçeneklerin olacağı restorantımızda çalışmalar devam ediyor. Bir bütün halinde Orhaneli’nin altyapısını turizme uygun hale getirmek için çalışıyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımızı da turizme dönük bilgilendirmeler yapıyoruz diğer yandan üretim çalışmaları sürüyor. Mevsim haricinde veya mevsiminden önce üretimin olması gerekiyor, bunun için seralar kurmamız gerekiyor.”

KAMP KARAVAN FESTİVALİ EYLÜL’DE

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Kamp ve Karavan Festivali’nin bu yıl eylül ayında gerçekleştirileceğini aktaran Başkan Aykurt, “Geçen sene Türkiye'nin farklı illerinden gelen 200'ü aşkın karavancı Orhaneli’de  Kamp ve Karavan Festivali'nde bir araya geldi. Bu aynı şekilde Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin girişimleri ile eylül ayında Orhaneli Karagöz Mesire Alanı’nda Bursa Kamp ve Karavan Festivali gerçekleştirilecek. Festival kapsamında düzenlenen Bursa Organik Ürünler Şenliği kapsamında Bursa’da gıda üretimi yapan kadın kooperatifleri ile Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles bölgelerinde yetiştirilen tarım ürünlerinin de tanıtımı yapılacak.” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P