banner204

banner177

banner193

banner205

"ORHANELİ'DE ARSA TALEBİNE KARŞILIK VEREMİYORUZ, İMAR DÜZENLEMESİ GEREKİYOR"

Vatandaşların arsa taleplerine karşılık veremediklerini aktaran Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, "Köylerde yani yeni adıyla mahallelerimizde imar yok. Yola cephesi olan yerlere inşaat izni verebiliyoruz. Köylerde imar düzenlemelerinin oluşması gerekiyor Ciddi şekilde hobi bahçesi talebi var. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapılması gereken imar çalışmalarına destek vermesini bekliyoruz." dedi.

ORHANELİ BELEDİYESİ 02.12.2020, 13:24 05.12.2020, 11:18
"ORHANELİ'DE ARSA TALEBİNE KARŞILIK VEREMİYORUZ, İMAR DÜZENLEMESİ GEREKİYOR"

ÖZEL HABER : SERCAN GÜLER - BURSAHABERDAR

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'un açıklamarından satırbaşları... 

KÖYLERE GERİ DÖNÜŞ BAŞLADI

"Türkiye’de iç göç hareketleriyle birlikte kırsal bölgelerden, şehir merkezlerine başlayan ve yıllar boyunca süren göçün pandemiden sonra değiştiğine işaret ederek, “Hafta sonları ve tatil günlerinde dağ ilçelerindeki nüfus artıyor. Dağ ilçelerine giden yollarda trafik oluşturacak noktaya gelindi.  Bursa’da Orhaneli ve dağ bölgesinde gezi amaçlı vatandaşlarımız geliyor. 1950’li yıllardan başlayan göçün tezahürüdür bu. Pandemi ile birlikte kırsala doğru bir geri dönüş var.” 

“ARSA TALEBİNE CEVAP VEREMİYORUZ, EN BÜYÜK TALEBİMİZ İMAR DÜZENLEMESİ”

Vatandaşların arsa taleplere karşılık veremediklerini aktaran Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, “Köylerde yani yeni adıyla mahallelerimizde imar yok. Yola cephesi olan yerlere inşaat izni verebiliyoruz. Köylerde imar düzenlemelerinin oluşması gerekiyor Ciddi şekilde hobi bahçesi talebi var.  Orhaneli’de şu anda yüzde 10 imar veriliyor. Marjinal tarım alanları imara açılmadığında aslında kullanıma açılmış oluyor. Yüzde 10’luk imar çevreye en duyarlı imar planıdır. Örnek verecek olursak 700 metrekare bir alana en fazla 70 metrekarelik bir ev yapılacak geriye kalan ise sadece tarım alanı olarak kullanılabilecek.  Burada asıl amaç tarıma yönlendirmek.  Çevre Şehircilik Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapılması gereken imar çalışmalarına destek vermesini bekliyoruz. Bu yapılacak olan çalışmalar İznik, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Yenişehir, Kestel ve İnegöl’ün bir kısmını ilgilendiriyor. İmar düzenlemesi olmazsa vatandaşlar kaçak yapıları yapmaya devam edecek.  Kaçak yapıların önüne kalıcı olarak geçmemiz için bu düzenlemenin olması gerekiyor.   Tarıma elverişli suyun bol olduğu yerlerde imar düzenlemesi yapmıyoruz.  Ekolojik dengesi bozulmamış bir ilçeye sahibiz. Bundan sonraki süreçlerde devletimizin tarım politikasının daha iyi düzeyde olması gerekiyor. Her alanda üreten bir millet olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P