banner177

banner193

“ESNAFIMIZLA ARAMIZI AÇMAYA ÇALIŞANLAR AMACINA ULAŞAMAYACAK”

Orhangazi Belediyesi geçtiğimiz günlerde CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke’nin yaptığı açıklamalara karşılık basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada , “Sayın Ender Teke’nin açıklaması yapıcılıktan hatta gerçeklikten uzak, klasik CHP muhalefet anlayışını yansıtan kısır siyasetin kötü bir örneğinden ibarettir. Tamamen Orhangazi‘de küçük esnafımızla aramızı açmayı hedefleyen bu açıklama amacına ulaşamayacaktır.” denildi.

ORHANGAZİ BELEDİYESİ 20.10.2020, 12:19 22.10.2020, 13:48
“ESNAFIMIZLA ARAMIZI AÇMAYA ÇALIŞANLAR AMACINA ULAŞAMAYACAK”

İŞTE O AÇIKLAMA

“Halkımızın kendilerine hizmet etme görevini verdikleri günden bu yana yaklaşık 18 aydır amacımız hiç kimseyle gereksiz polemiğe girmeden ve bütün yerel dinamiklerden güç alarak Orhangazi’mize hizmet etmektir. Bu düsturla çalıştık ve bu düsturla çalışmaya devam edeceğiz. Fakat hak etmediğimiz, tamamen kısır siyasetin eseri gerçeklikten uzak açıklamalar yapıldığında da cevap vermemeyi Orhangazili hemşerilerimizin tevdi ettikleri göreve saygısızlık olarak düşünüyoruz. Bu nedenle, CHP Orhangazi ilçe başkanı sayın Ender Teke’nin geçtiğimiz hafta basında çıkan açıklamasına karşılık aşağıdaki görüşlerimizi bilginize sunma ihtiyacını hissettik.

Sayın Ender Teke’nin açıklaması yapıcılıktan hatta gerçeklikten uzak, klasik CHP muhalefet anlayışını yansıtan kısır siyasetin kötü bir örneğinden ibarettir. Tamamen Orhangazi‘de küçük esnafımızla aramızı açmayı hedefleyen bu açıklama amacına ulaşamayacaktır.

Zincir marketler sadece Orhangazi’nin değil bütün Türkiye’nin gerçeğidir. Ülkemizde yaygınlaşmaya başladığı günlerden itibaren halkımız için hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olmuştur. Tercih seçeneği ve fiyat avantajı sunan zincir marketler kentlerle iç içe olduklarından yaya ve araç trafiğine de menfi etkileri görülmektedir. Doğal olarak güzel Orhangazi’miz bu gelişmeden bütün Türkiye gibi olumlu veya olumsuz şekilde etkilenmektedir. Belediye olarak bizim amacımız zincir marketlerin kentsel olumsuz sonuçlarını minimuma indirecek çalışmalar yapmaktır. Kaldı ki, ruhsatlandırmayı en başından itibaren takip etmek üzere çalışmalarımızda söz konusudur.

Küçük esnafımız bizim gözbebeğimizdir. Nasıl zincir marketlerin kanunlar çerçevesinde ve hemşerilerimizin menfaatleri doğrultusunda ticari hayatlarının sekteye uğratılmaması için özen gösteriyorsak aynı şekilde yine kanunlar çerçevesinde ve hemşerilerimizin menfaatleri doğrultusunda kent içindeki küçük esnafımız ve zanaatkârlarımızla da uyum içerisinde çalışıyoruz.

Sayın Ender Teke’nin örnek verdiği İznik Belediye Meclisi’nin zincir marketlere otopark zorunluluğu getirilmesi kararı ancak genel anlamda düşünülebilir. Aynı kararın insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bütün işletmeler için alınmasının hakkaniyet ilkesine daha uygun olduğuna inanıyoruz. Zaten gelecek için yaptığımız şehir planlamalarında bu konuya ziyadesiyle özen gösteriyoruz.

Sayın Teke açıklamasında şahsımı hedef alarak, Bekir Aydın Orhangazi halkını, Orhangazi esnafını korumayacaksa ne iş yapacaktır, sorusunu sormuş. Kendilerine cevabımdır, Orhangazi Belediyesi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Orhangazi halkının, Orhangazi esnafının ve hiçbir ayrım yapmadan bütün hemşerilerimizin haklarını koruyarak hizmet vermeye devam edecektir. Ayrıca sayın Teke rahat olsunlar, kendilerinin de yaşadığı kentimiz Orhangazi halkımızın teveccühü sonucu doğru ellerden hizmet almaktadır.

Bu vesileyle bütün hemşerilerime iyi haftalar diliyor sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P