banner201

banner177

banner207

Orhangazi'de vefa timi kuruldu

Çin’de başlayan ve Dünyanın birçok ülkesinde görülen COVİD-19 virüs Ülkemizde görülmesinin ardından milletçe önlemler alınmış.  Bu kapsamda Orhangazi Kaymakamlığın koordinasyonu ile oluşturulan ve birçok kurumun içinde yer aldığı Vefa Sosyal Destek Grubu Orhangazi’de bulunan 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik hastaların sokağa çıkma yasağı üzerine Vefa ekibi görevine başladı.

ORHANGAZİ BELEDİYESİ 24.03.2020, 17:03
Orhangazi'de vefa timi kuruldu

İlk ekip sahaya çıktı

Orhangazi Belediyesi personellerinin de bulunduğu Vefa Sosyal Destek Grubu Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünde bir kriz masası kurularak göreve başladı. Öncelikli olarak 65 yaş üstü ve kimsesi olmayan vatandaşlara yönelik olan bu çalışma 7/24 saat hizmet verecek. Oluşturulan kriz masasında tüm talepler hızlı bir şekilde karşılanacaktır. Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Bekir Aydın tarafından Vefa Timi’nin ilk görevlerine uğurladı.

Evde Huzur Var

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “ Vefa Timi bizim için çok önem arz ediyor. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarı çıkma yasağından sonra sağlıklarını riske atmaması için evden çıkmamalarını, ihtiyaçlarını karşılamak için Vefa timine başvurmasını istedi. Tüm Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınının en az hasarla atlatılması için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm kurumlar tarafından titiz bir çalışma yürütülüyor. Bizler her türlü tedbiri alıyoruz fakat vatandaşlarımızda bu konuda katkı koymalarını bekliyoruz. Oluşturduğumuz bu ekip sayesinde artık bankadan maaşlarınızı, hastane ihtiyaçlarınızı, ilaçlarınızı, gıda alışverişlerinizi ve bunun gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak amacıyla 7/24 saat boyunca hizmet verecektir ”dedi.

Kriz masası: 0224 573 93 90

Corona virüsüne karşı alınan tedbirler doğrultusunda 65 yaş üstü vatandaşların evden çıkma yasağı sonrası ihtiyaçlarını ve taleplerini temin etme noktasında oluşturulan Vefa Timi’nin iletişim telefon numarası 0224 573 93 90 olarak açıklandı.

50 kişiden oluşan Vefa Sosyal Destek Grubu Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili diğer tüm kurumlarından oluşturuldu.

Yorumlar (1)
Doğukan 4 yıl önce
Öncelikle merhaba, yaklaşık 2 3 gündür cumhurbaşkanının verdiği talimatlar koşulunda Orhangazide aramadığım dernek kalmadı, sokağa çıkamıyoruz ailemde kronik rahatsızlığı olan var ücretsiz izine çıkarıldım belirli bir gelir kaynağım yok annem ve babam işsiz nereyi ararsak arayalım telefonlarımızı açmıyorlar teşviktende yararlanamıyorum.
Şu zor günleri atlatan kadar bana yardım edermisiniz?
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P